Enkel glitter en glamour of….?

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn sinds enkele jaren niet meer weg te denken als één van de meest  populaire reisbestemmingen in de winter.  

Misschien stel je jezelf de vraag dat de Emiraten alleen maar bestaan uit hoge luxe hotels, winkelcentra en veel glitter & glamour? Lees verder want dat is niet het geval!

De laatste jaren is Dubai langzamerhand richting Abu Dhabi uitgegroeid. Hierdoor is het makkelijker om elkaars bezienswaardigheden te bezoeken. Bijvoorbeeld de diverse pretparken, waaronder Legoland Dubai, dat vanuit Abu Dhabi goed bereikbaar is.

Voor de kust van Abu Dhabi ligt een van de mooiste eilandjes ligt van de Arabische Zee. Afkomstig van het Arabische woord ‘Nur’, dat licht betekent, is Nurai een exclusief eiland resort, met een verbluffende schoonheid temidden van de heldere turquoise zee, een weelderige vegetatie en parelwitte zachte zandstranden. Je kunt een verblijf uitstekend combineren met de stad of een andere emiraat.

Als je een zonvakantie met rust en Arabische cultuur wilt mixen is Sharjah een goede keuze. Sharjah wordt beschouwd als de rijke culturele hoofdstad van het Midden-Oosten. Deze Emiraat is conservatiever en alcoholvrij in tegenstelling tot Dubai. De woestijn bij Sharjah wordt gezien als één van de mooiste van het land met een grote diversiteit aan flora en fauna.

Sharjah is de thuisbasis van de beste musea en kunstgalerijen in het land, zoals het gerestaureerde Sharjah Heritage Area en de meeslepende uitgebreide geschiedenis van de archeologische vindplaats Mleiha. 

Sharjah biedt ook een boetiekhotel concept: prachtige eco-retraites die doelbewust zijn gebouwd op belangrijke woestijn locaties en geheel zijn ingericht in Arabische stijl.  Het is een juiste balans tussen luxe accommodatie, erfgoed, Arabische cultuur en avontuur en dat alles in de stijl van de sprookjes van 1001 nacht. Een geweldige vakantiebestemming die nog niet door het grote publiek is ontdekt.

Je komt aan op een privéboot die je naar jouw privé-eiland brengt met een moderne tent en een eigen privé zwembad. Ontworpen om comfort, privacy en een fantastisch uitzicht op de Indische Oceaan te bieden. 

Voor degenen die graag actief blijven tijdens de vakantie bieden deze retraits ook een groot scala aan verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld kajakken, maar denk ook aan stand-up paddleboarding, natuurwandelingen en fietsen door Wadi Helo.

Dubai staat bekend om de enorme hoogbouw maar Face2Face Travel heeft samen met haar lokale agent ook diverse kleinschalige accommodaties uitgekozen, gelegen in het historische district van Dubai. De hotels zijn uniek in Dubai ingericht als een Marokkaanse riad. Wil je desalniettemin de glitter & glamour opzoeken dan kun je gemakkelijk met de metro of een taxi richting het moderne Dubai.

Zoals je leest hebben de diverse Emiraten zoveel meer te bieden dan wat bekend is bij het grote publiek. Wij vertellen er graag meer over!