Laat je verrassen in Abu Dhabi

Het Emiraat Abu Dhabi is een van de 7 Verenigde Arabische Emiraten. Dubai is de bekendste en Abu Dhabi kennen veel mensen van het Formule 1 circuit. In Abu Dhabi ligt er echter meer focus op cultuur. Er zijn talloze paleizen en moskeeën die het bezoeken meer dan waard zijn en ook diverse musea. 

De Sjeik Zayed Moskee is de grootste moskee van de Emiraten. Het indrukwekkende gebouw telt 28 koepels en bestaat voornamelijk uit wit marmer. De gebedszaal biedt plaats aan wel 40.000 gelovigen en hier ligt ’s werelds grootste, handgeknoopte tapijt.

Sinds 2019 kun je het presidentiele paleis van de kroonprins Qasr Al Watan bezoeken. Het valt al van een afstandje op door de prachtige koepels en mooi aangelegde tuinen. Het luxe Emirates Palace herbergt een 5 sterren hotel. Hier kun je een Camelcino proberen, een cappuccino van kamelenmelk belegd met bladgoud. 

Ook vind je in Abu Dhabi een Louvre museum. Alleen het gebouw is alweer indrukwekkend. Hier worden voor de helft wisselende exposities gehouden met 300 werken en in de andere helft is een eigen museumcollectie te zien dat met oliedollars is aangeschaft. 

Een letterlijk hoogtepunt van Abu Dhabi zijn de Etihad Towers. Op het observatieplatform op 300 meter heb je een prachtig uitzicht. De 5 torens van dit complex zijn niet te missen in het landschap. 

Op Yas Island is veel vertier. Naast het Formule 1 circuit zijn hier de pretparken Ferrari World, Warner Bros World en het Yas Waterworld gelegen. Je vindt hier de grootste shopping mall van Abu Dhabi en een groot aantal restaurants.

Cross over de zandduinen van de woestijn of verken per kameel de woestijn en geniet van een bbq onder de sterrenhemel. Of loop over de boulevard langs de Corniche (kustlijn) en geniet van een verkoelend drankje of een heerlijk hapje in een van de vele restaurants en cafeetjes.

Zelf Abu Dhabi ontdekken? We helpen je graag.