Aloha! Welkom op Hawaii!

Hawaii is de 50e staat van de Verenigde Staten van Amerika en bestaat als enige staat uit alleen maar eilanden.

De eilanden van Oahu, Maui, Kauai en The Big Island zijn uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie. De van oorsprong vulkanische eilanden van Hawaii rijzen hoog op uit de de oceaan. Ze zijn weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien.

Er zijn prachtige stranden. Het landschap is gevarieerd van woestijnachtig tot grasland, moeras, regenwoud en hooggebergte. Door de lage dollarkoers is Hawaii nu extra voordelig.

The Gathering Place, de plaats van samenkomst, vroeger en nu. Als je van uitgaan en shoppen houdt dan kun je je hart ophalen op het eiland Oahu, het meest toeristische eiland van de archipel. Bekend van de hoofdstad Honolulu en de beroemde boulevard Waikiki Beach maar ook van de marinebasis Pearl Harbor. Met een huurauto kun je het eiland verkennen of ga snorkelen bij Hanauma Bay. Voor surfers is de noordwestkust ideaal met haar hoge golven.

Maui, the Vallei Isle. Lange zandstranden, weelderig regenwoud, stenig vulkaanlandschap en groepjes walvissen en dolfijnen in de glinsterende oceaan. Een feest voor de zintuigen.

Maui bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, met een grote vallei ertussen. Er valt veel te vertellen maar we lichten graag het stadje Hana toe. Hana bevindt zich aan de voet van de vulkaan en is alleen te bereiken over de smalle en extreem bochtige Hana Highway, een uitermate schilderachtige kustweg. 

Kauai is het noordelijkste en meest groene eiland van de archipel en wordt om die reden ook wel “Garden Isle” genoemd. De bijzondere flora op het eiland is al voor vele films en series decor geweest, waaronder Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Waimea Canyon, ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd, is ruim 900 meter diep en is een ‘must’. Houd je van een stevige wandeling dan is het Napali Coast State Park met haar ongerepte natuur zeker een aanrader.

Het grootste eiland Hawaii wordt Big Island genoemd om verwarring met de staat Hawaii te voorkomen. Er zijn actieve vulkanen, aan de vochtige oostzijde vind je veel watervallen en regenwouden. Reuzenschildpadden en koraalriffen zijn hier in overvloed en van zeer dichtbij te bewonderen. De Mauna Kea is het hoogste punt van Hawaii, ruim 4000 boven zeeniveau en doordat de Oceaan hier ongeveer 6000 meter diep is feitelijk de hoogste berg ter wereld. Je kunt er zelfs sneeuw aantreffen, iets wat je niet verwacht op Hawaii. Dus wordt het voor jou ook Aloha?