Amalfi het mooiste stukje kust van Europa

Een oogverblindend stukje Italië: de Amalfikust.

Kleurrijke huisjes, helderblauw water en verborgen baaien sieren deze pracht kust.

De stad Napels bijvoorbeeld, waar de Vesuvius de wacht houdt, de kraampjes van de Mercato di Porta Nolana iedere ochtend van verse vis worden voorzien en het Piazza del Plebiscito dat minstens zo bruisend is als de Napolitanen zelf.

Het is het startpunt van een onvergetelijke reis langs deze kust, waar de sierlijke wijnranken, ruige rotsen en lieflijke bloemen symbool staan voor een heerlijke vakantie!

De kust ontleent haar naam aan het stadje Amalfi, dat niet alleen geografische, maar ook historisch de kern van het gebied is. Sinds 1996 staat dit op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

In de maanden februari tot en met oktober kleurt de kustlijn fascinerend geel door de vele citroenbomen die dan in volle bloei staan. Tussen april en september staan de Amalfi tuinen in volle bloei met onder andere de prachtige, paarse bougainville. De smalle autoweg die langs deze Amalfikust loopt, is één van de mooiste en beroemdste ter wereld.

De uitzichten vanaf de kustwegen Strada Statale, van Sorrento tot aan de drukke havenstad Salerno, 30 km zuidelijker, zijn spectaculair! De weg loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken.

Bijvoorbeeld Amalfi zelf met de Duomo di Amalfi, Atrani met de kerken San Salvatore del Birecto en de Santa Maria Maddalena, Conca dei Marini met Grotta dello Smeraldo en Chiesa Patronale di San Giovanni Battista en zo kunnen we nog veel meer opnoemen. Beter is het natuurlijk om het zelf te ervaren, dus vraag mij als Travel Manager van Face2Face Travel om advies!

De Amalfikust is voor wandelaars een waar paradijs. De meeste paden dateren uit de 19e eeuw. De mooiste wandelroutes zijn Il Sentiero degli Dei (zware maar o zo mooi wandelroute, inclusief 1900 treden), Punta Campanella, Il Santuario dell’Avvocata en Monti Lattari.

Langs de Amalfikust rijden bussen en varen ferries. Ook zijn er vanuit diverse plaatsen, zoals Positano en Amalfi, bootexcursies te maken.

En als je dan toch in de buurt bent, vergeet dan zeker niet een bezoek aan het indrukwekkende Pompeï. Beleef een geweldige ervaring met het beklimmen van de Vesuvius, eenmaal bovenop de krater ervaar je hoe immens groot deze is.

Kortom de Amalfikust is een prima bestemming voor een paar dagen weg, met een vlucht op Napels in combinatie met een huurauto beleef jij dan ook deze prachtige kust! Uiteraard allemaal geregeld door je Travel Manager van Face2FaceTravel.