Amanhoe? Amanzoe!

Amanzoe, een samengesteld woord van Sanskriet en Grieks. Het wordt vertaald naar ‘vredig leven’ – en dat is precies wat dit prachtige mediterrane resort belooft.

Uitgehouwen uit marmer, omringd door olijfgaarden met uitzicht over de glinsterende wateren van de Egeïsche zee ademt Amanzoe rust uit. Neem een stap terug in de tijd terwijl je wandelt tussen machtige zuilengalerijen en over het indrukwekkende amfitheater. Maar geniet bovenal van alles wat de moderne tijd te bieden heeft in een van de paviljoens of villa’s.

Het Amanzoe-resort ligt op het oostelijke Peloponnesische schiereiland van Griekenland, in de buurt van Porto Heli. Het resort heeft meer dan een vleugje oude majesteit. We gebruiken het woord resort maar hoewel onmiskenbaar glanzend, is dit niet echt een resort om te zien en gezien te worden – sommige gasten komen alleen uit hun paviljoens om de zonsondergang te bekijken of om een ​​boek te lenen van de bibliotheek met ruim 1.000 boeken.

Naast deze bibliotheek kun je ook naar een kunstgalerie gaan, paardrijden, helikoptervluchten maken, zonsondergang yogalessen volgen, waterskiën en naar een wijnproeverij gaan.

En om het geheel in stijl af te maken: vanaf het vliegveld in Athene is het circa 2,5 uur rijden, maar per helikopter is het 25 minuten vliegen…. keep on dreaming!