Anguilla, een Caribisch eiland van wereldklasse!

In het Caribische gebied liggen veel prachtige eilanden. Maar er is er één van ongekende schoonheid. Anguilla. Dit uitnodigende en werkelijk onvergelijkbare eiland ligt verscholen in de oostelijke Caraïben. Anguilla ligt op slechts vijftien kilometer afstand van Sint Maarten en is vanaf daar dan ook eenvoudig per ferry te bereiken.

Wil je echt tot rust komen, dan is Anguilla een topbestemming. Het eiland heeft 33 spectaculaire stranden, waarvan er een aantal behoren tot de top tien beste stranden ter wereld. Allen met een eigen karakter, maar één ding hebben ze gemeen; overal zijdezacht, wit zandstrand. Shoal Bay Beach is een van de mooiste stranden ter wereld, en als je er bent zie je waarom. Roze-wit kleurend zandstrand aan een zo intens turquoise zee. Een droom!

Anguilla is een paradijs voor stellen en zeker ook voor honeymooners, maar het is ook een uitstekende vakantiebestemming voor gezinnen. Zeer familievriendelijke resorts, kindvriendelijke activiteiten en uitstekende kinderopvang. Leer tijdens het ponyrijden samen de omgeving kennen of zeil naar de onbewoonde, pittoreske eilandjes van Prickly Pear Cage. Bezoek het Anguilla Heritage Museum of Ani Art Academy en maak een historische tour door The Valley. Het Wallblake House, een vroeger plantagehuis, is zeker een bezoek waard. Je vindt in Anquilla het grootste, opblaasbare waterpark van de regio en je kunt er naar een heuse ‘Mermaid’ school. 

Er zijn op Anguilla veel luxe hotels, maar er zijn ook genoeg betaalbare accommodaties te vinden. Een villa huren kan ook. Eten kun je bij veel casual dining restaurants of bij een van de strandbarretjes, maar er zijn ook een aantal toprestaurants. Een tip: als je een huis huurt, ga dan op donderdagmiddag je boodschappen doen. Op woensdag arriveren de schepen met verse spullen voor de supermarkten. 

Eilandhoppen en meer van de omgeving zien? Geen probleem. Anguilla kun je heel goed combineren met Sint Maarten en Sint Barthélemy. We helpen je graag op weg!

Covid-19 informatie: Je kunt naar Costa Rica reizen, lees het het reisadvies van de Nederlandse overheid.