Annuleringsverzekering kort

Kortlopende annuleringsverzekering

Wij vinden het zeer belangrijk dat je zowel voorafgaand als tijdens jouw droomreis goed verzekerd bent, daarom adviseren wij je een annuleringsverzekering te nemen. Maak je een reis van drie weken aaneengesloten en ga je af en toe een weekeind weg. Dan raden wij je aan ook een prijsberekening te maken voor een doorlopende annuleringsverzekering omdat deze vaak voordeliger is.

Je hebt de keuze tussen de Annulering of Allrisk Annulering

De Allriskverzekering gaat een stap verder dan de standaard annuleringsverzekering. Naast de redenen van de standaard annuleringsverzekering, kun je zelf een reden bepalen om jouw reis te annuleren. Bijvoorbeeld omdat een goede vriend(in) ernstig ziek wordt of als je toch die nieuwe baan krijgt. Met ‘Allrisk’ is alles verzekerd, behalve ‘geen zin’ en ‘slecht weer op je bestemming’. Voor deze extra annuleringsredenen wordt 75% van de annuleringskosten of niet-gebruikte reisdagen vergoed. Je hebt dus een eigen risico van 25%.

Samengestelde Reis

Misschien heb je ervoor gekozen om je eigen reis samen te stellen en boek je de vlucht, een hotel en de reis los van elkaar. Als één van de onderdelen onvoorzien uitvalt, worden de annuleringskosten van de andere onderdelen vergoed. Dit is standaard verzekerd binnen de annuleringsverzekering, indien over alle onderdelen premie is betaald.

Waarnemer

Voor 1% extra premie kun je iedereen meeverzekeren die je reden kan geven niet op reis te gaan of eerder naar huis terug te keren. Bijvoorbeeld een dierbare die geen familielid in de eerste of tweede graad is, degene die op je huis en huisdieren past of de persoon die je zaken waarneemt tijdens je vakantie.

Premieoverzicht

Annuleringsverzekering5,5% van de totale reissom
Allrisk Annulering7% van de totale reissom
Waarnemer1% van de totale reissom
Assurantiebelasting21% van de premie en poliskosten
Poliskosten*€ 3,50
* Sluit je zowel een reis-als annuleringsverzekering af, dan betaal je slechts eenmaal poliskosten.

Let op: Indien de premie van je kortlopende annuleringsverzekering boven de €242,- per persoon is mogen wij de aanvraag niet afhandelen. Wij verwijzen je dan graag door naar een allround assurantiekantoor.

Bekijk de polisvoorwaarden (met dekkingsoverzicht)