Autotrein nu ook voor motorrijders

Goed nieuws voor motorliefhebbers! Het Duitse bedrijf Euro Express Sonderzüge GmbH & Co. KG start in 2016 samen met een Nederlandse partner met een nieuwe autotrein tussen Düsseldorf en Verona. Het leuke is dat deze trein ook perfecte mogelijkheden biedt voor motorrijders.

De nieuwe autoslaaptrein van Euro-Express biedt motorrijders uit Nederland en Vlaanderen eindelijk weer een alternatief voor de lange en saaie reis over de snelweg naar Italië.

De bestemming Verona is een goed vertrekpunt voor toertochten naar Zuid-Tirol, Trentino, het Gardameer of verder weg in Italië, zoals bijvoorbeeld Toscane. Het is de bedoeling dat in de toekomst het aantal bestemmingen dat de trein aan doet, wordt uitgebreid.

Het vervoer van een motor start bij € 99 voor een enkele reis. Dezelfde vanafprijs betaal je per persoon per traject. Een compleet slaapcompartiment voor maximaal vijf personen kun je boeken vanaf € 319; een slaapcompartiment voor maximaal drie personen is er vanaf     € 299. In alle reisklassen is het ontbijt in de coupé inbegrepen. Een motor mag maximaal 150 centimeter hoog zijn. Het laden start twee uur voor vertrek en je kunt tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek inchecken. Naast de autowagons bestaat de trein uit een of twee slaapwagons, vijf ligwagons en een restaurantwagon. In het restaurant aan boord staan volgens plan vier verschillende driegangenmenu’s op de kaart.

In de zomer van 2015 heeft die nieuwe trein al negen maal met succes proefgedraaid op het traject Düsseldorf -Verona. In het zomerseizoen 2016 gaat de trein volgens planning zestien maal rijden vanaf Düsseldorf. De nieuwe autotrein maakt op 20 mei 2016 haar eerste rit, op 23 september 2016 haar laatste. De trein vertrekt op vrijdag om 18.30 uur uit Düsseldorf en arriveert op zaterdagochtend om 09.45 uur in Verona. De terugreis is op zaterdag om 17 uur in Verona. Aankomst in Düsseldorf is zondagochtend om 07.20 uur.