Avontuur in Tanzania & Zanzibar!

Alleen die titel al…… zucht!

Georganiseerd met Jambo Safari Club en geboekt bij je Travel Manager van Face2Face Travel vlieg je naar Tanzania en na de eerste overnachting in Arusha begint je safari-avontuur in Tanzania!

Met een Engels sprekende chauffeur/gids rijd je in een privé 4X4 safarivoertuig naar het eerste hoogtepunt van deze reis: Lake Manyara, waar je ’s middags al gelijk een game drive maakt, op zoek naar wilde dieren. De Hippo Pool met het grote aantal nijlpaarden is zeer vermakelijk. Het is deze dag ook mogelijk om met een gids een schooltje of weeshuis en de markt te bezoeken in het dorpje Mto wa Mbu.

Hierna reis je door naar de Serengeti: één van de beroemdste wildparken ter wereld. Serengeti betekent letterlijk ‘ eindeloze vlaktes’. De rit is mooi en afwisselend en voert volledig door natuurgebied.

Om de Serengeti staat geen hek en het wild houdt zich uiteraard niet aan denkbeeldige grenzen. Hierdoor bestaat de kans dat je onderweg al het eerste wild ziet.

Je verblijft twee nachten in de Serengeti, waarbij diverse gamedrives worden gemaakt. En je hoeft geen rekening te houden met andere reizigers, je reist tenslotte op privé basis!

In de Serengeti heb je kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, hoewel de neushoorn zeldzaam wordt gespot. Voor een uniek uitzicht op het voorbijtrekkende wild, kun je optioneel een ballonsafari maken, je zweeft ’s ochtends vroeg boven de savanne, waarna je geniet van een heerlijk champagneontbijt. Het is even vroeg op, maar zeker de moeite waard.

De imposante Ngorongoro krater is het laatste safari hoogtepunt van deze reis. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo’n relatief klein gebied ongekend. Overnachten doe je op de rand van de krater, wat een bijzondere dimensie aan je verblijf geeft. Tijdens een intensieve dag in de krater ga je met een gamedrive op zoek naar al haar bewoners. Met welk dier kom jij Face2Face te staan?

Na een aantal dagen waarbij je vroeg bent opgestaan, veel onderweg bent geweest en veel indrukken heeft opgedaan, kun je ontspannen nagenieten op het specerijeneiland Zanzibar. Na terugkomst in Arusha vlieg je naar dit tropische eiland, waar je vijf nachten in een mooi resort verblijft. Het eiland heeft hagelwitte, beeldschone stranden. De onderwaterwereld is spectaculair en ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers. Wil je iets meer zien van het historische eiland en de hoofdstad Stone Town dan kun je deelnemen aan diverse excursies.

Wil je meer weten over deze prachtige combinatie? Laat het weten en ik help je graag op weg met het samenstellen van deze avontuurlijke reis.