Bekoorlijk Bilbao

Bilbao bestaat al sinds het jaar 1300. Deze heerlijke stad is een ware metropool en tevens het economische en industriële centrum van Baskenland. Bilbao telt bijna 800.000 inwoners en ligt in het noorden van Spanje, aan de rivier Nervión. Ook ligt Bilbao aan de beroemde Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Deze charmante stad is één van de vijf steden ter wereld waar een Guggenheim Museum is gevestigd: het Museo Guggenheim de Bilbao.

We nemen je mee met een vijftal ‘ must-do’s’ in deze stad.

Pintxos bar-hopping traditie

Het verschil tussen de pintxo en tapa is dat eerstgenoemde vaak bestaat uit een sneetje stokbrood met daarop iets van beleg. Een pintxo kun je herkennen aan het prikkertje.Het is mogelijk om een tocht te maken waarbij enkele bars bezocht worden waar 2 of 3 pintxos worden geproefd onder het genot van een glas taxoli (Baskische witte wijn), cider of een zurito (biertje). Net als de Basken brengen we in elke bar slechts 20 à 30 minuten door.

Eendenrally

In Otxandio staan de eendjes klaar voor een rally door het zuiden van Baskenland. Tijdens deze vier uur durende tocht rijd je zelf door een prachtig natuurgebied met bossen en meren en vervolgens door de vele wijnvelden naar het hart van de Rioja Alavesa. De tour eindigt met een heerlijk diner, thuis bij de vriendelijke bevolking.

Step je weg door de stad

Per step ontdek je in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van Bilbao. Bovendien is dit een ‘groene’, gezonde en originele manier om de stad te leren kennen. Je krijgt een gids mee en onderweg worden bij leuke etablissementen korte pauzes ingelast.

Koken met een ster

Baskenland staat bekend als één van de beste gastronomische streken van Spanje en telt maar liefst 14 restaurants met 1 Michelin ster of meer. Wat is het geheim achter deze rijkdom aan sterren? Je krijgt een exclusief kijkje in de keuken van een door Michelin bekroonde Baskische chef-kok. Geniet van dit kookspektakel en laat je zintuigen prikkelen!

Wijn- en architectuurtour

Gedurende deze dagexcursie naar La Rioja breng je een bezoek aan de meest innovatieve wijnhuizen van deze streek, die een combinatie bieden van goede kwaliteit wijnen en unieke gebouwen. De bodega’s die je bezoekt zijn allemaal ontworpen door beroemde architecten. Na elk bezoek zal een selectie van de beste wijnen uit de streek worden geproefd. Proost!

Zowel het vervoer naar Bilbao als de accommodaties kunnen via Face2Face Travel geboekt worden. Maar ook de hierboven genoemde ‘must do’s’ zijn een mooie aanvulling om deze stad op een originele manier te ontdekken.