Beleef Maleisie: van longboat tot beachbungalow

Van wereldstad tot idyllisch eiland: tijdens je rondreis door Maleisië kun je zowel genieten van de hoofdstad Kuala Lumpur als van alle natuur in dit land in Azië.

Kuala Lumpur betekent ‘modderige samenloop van rivieren’. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en kenmerkt zich door een grote diversiteit; van oude koloniale wijken zoals Chinatown en Little India tot aan de moderne en vooral hoge gebouwen.

De bekendste gebouwen zijn de KL Tower en Petronas Twin Towers. 452 meter en dus een van hoogste gebouwen ter wereld. De stad heeft een tropisch regenwoud klimaat: warm en zonnig met af en toe hevige regenbuien, met name van oktober tot maart.

Je kunt de stad goed te voet doen, maar neem ook eens deel aan een verbazingwekkende race door de stad. Je kunt een exclusief kijkje achter de schermen nemen op het Internationale Sepang Circuit in Kuala Lumpur waar de succesvolle F1 race wordt georganiseerd. Bezoek het backstage leven en ontmoet de coureurs. Op de beste zitplaatsen naast de pitstop maakt u de reis van heel dichtbij mee. Er zijn ochtendmarkten die door de hele stad plaats vinden welke je voorafgaand aan de race kunt bezoeken.

Je kunt Maleisië ontdekken per auto met privéchauffeur, met een groepsreis of op individuele basis. Je Travel Manager van Face2Face kent jouw persoonlijke reiswensen dus kan je het goede advies geven.

Scoor een heerlijke sateetje op een straathoek of verzamel kokosnoten in de kampung. Het is een land met een smeltkroes aan culturen en religies. Je maakt snel contact want iedereen spreekt Engels. Enkele hoogtepunten van Maleisië: wandelen door de thee- en fruitvelden van Cameron Highlands, bezoek de oudste jungle ter wereld de Taman Negara met vele woudreuzen, de Mount Kinabalu beklimmen voor een geweldig uitzicht of een riviercruise maken over de Kinabatangan rivier.

Combineer zeker jouw reis van West Maleisië  met Borneo. Het is er ruig met veel afgelegen jungle gebieden, traditionele stammen de beste duiklocaties ter wereld. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar je de orang utan nog in het wild kunt spotten. Je reist er met openbaar vervoer en met binnenlandse vluchten. Het leuke is dat wij rondreizen kunnen creëren door korte reisprogramma’s van een paar dagen met elkaar te combineren.

Dus ben je geïnteresseerd in een hotel in de stad en wil je meer weten van een longhouse naar een beach bungalow? Vraag een reisvoorstel aan en geniet van de voorpret voor het bezoeken van deze prachtige bestemming.