Bergerac in de Dordogne: on y va!

Face2Face Travel bestaat dit jaar 10 jaar. Om dat te vieren is er onder andere een jubileumreis georganiseerd voor alle Travel Managers van Face2Face Travel naar Bergerac, gelegen in de Franse Dordogne. Met deze korte impressie nemen we je een stukje mee op reis.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport is het ruim een uurtje vliegen en je bent  gelijk in een totaal andere wereld. Bergerac heeft een kleine overzichtelijke luchthaven en we konden snel onze huurauto’s van Sunny Cars ophalen. We zijn binnen 1,5 uur gereden naar Bordeaux, de hoofdstad van het departement Gironde. Deze stad heeft ons zeer aangenaam verrast. Het is een mooie stad met statige gebouwen, een lange boulevard, kleine drukke gezellige straatjes en er heerst een heerlijke relaxte sfeer. Indrukwekkend is het Place de Quinconces, ze zeggen het grootste plein van Bordeaux en één van de grootste van Europa.

Natuurlijk moet er gegeten worden en een lekker wijntje gedronken. Dat kan hier prima. De Fransen eten laat in de avond, maar dan wel gelijk lang en goed. Bordeaux ma Ville! De volgende dag zijn we richting de kust gereden om met de ferry een overtocht te maken vanuit le Verdon naar Royan. De ferry duurt ongeveer 45 minuten en het is heerlijk om bovenop het dek uit te waaien en te genieten van de kustlijn. Een aantal van ons hebben in le Verdon heerlijk vis gegeten en een aantal bij aankomst in Royan. Dat kan dus prima, mogelijkheden genoeg.

We verblijven die avond in Cognac in het prachtige Domaine du Breuil. Via diverse routes te bereiken en we kozen voor de binnendoor wegen. Overal wijnvelden, heel veel bloeiende struiken maar ook velden vol met klaprozen. Frankrijk op z’n mooist. En natuurlijk onderweg even stoppen bij een kaasboerderij en een wijnhuis.

We voelden ons echt kasteeldames en kasteelheren toen we bij onze accommodatie aankwamen. Schitterend. Vanuit hier kun je lopend naar het dorp Cognac. Daar hebben we in de avond heerlijk gegeten aan de rivier. Volgende dag weer op pad maar eerst in Cognac een rondleiding en proeverij gehad in de bekende Hennessy distillerie. Inclusief boottocht en een mooie rondleiding. De duurste fles Cognac van € 20.000,- hebben we maar niet gekocht.

Via prachtige routes komen we aan in Brantome, een middeleeuws stadje met 2000 inwoners. Het ligt op een eiland en heeft een prachtig gemeentehuis, een park, gezellige straatjes met winkel en vooral stromende beekjes met kleine watervallen. Zeker de moeite waard.

De laatste overnachting alweer is in Chateau les Merles in Mouleydier. Beheerd door Nederlandse eigenaren en prachtig ingericht. Er zijn naast het hoofdgebouw ook villa’s, diverse zwembaden en alles ademt authenticiteit uit. Een voortreffelijk diner gehad en helaas te weinig tijd om nog even te golfen. Onze vorige overnachting was bijzonder maar deze doet daar zeker niet voor onder.

De laatste ochtend zijn we nog even door Bergerac gelopen, een leuk klein centrum om vervolgens onze vlucht naar huis te nemen. De reis is voorbij maar de herinnering blijft! Dus denk ook eens aan deze omgeving voor een paar dagen er tussenuit of als combinatie met een andere gedeelte van Frankrijk. Wij zeggen allemaal volmondig: a bientôt!