Bienvenido in Peru!

Inca ruïnes, ruige natuur, kleurige poncho’s en lama’s: dát is Peru. Reis je met ons mee?

Reis je naar Peru, dan is Machu Picchu een absolute must. De sportieveling gaat de uitdaging aan door de Incatrail van een paar dagen te lopen, met als eindbestemming het wereldwonder. De tocht is pittig, maar onderweg word je beloond met weidse uitzichten. Grote roofvogels met een spanwijdte van 3 meter die hoog boven je hoofd zweven, hoe gaaf is dat? Voor dierenliefhebbers is de Colca Canyon dan ook meer dan de moeite waard. Het is de beste plek ter wereld om deze indrukwekkende beesten te spotten. Wist je dat de rotsvallei dieper is dan de Amerikaanse Grand Canyon?

Schipper mag ik overvaren? Ja, dat mag! Het Titicacameer in Peru is met 3.800 meter het hoogste meer ter wereld waarop gevaren wordt. Je spot hier allerlei kleine drijvende eilanden met huisjes en bootjes die volledig uit riet gemaakt zijn. Ook kun je tussen de ruïnes struinen op Maaneiland, waar volgens de Inca’s de Maan is geboren.

Je hoeft niet naar Brazilië voor een jungle-avontuur in de Amazone. Peru heeft genoeg regenwoud! Varend over rivieren maak je kennis met de tropische bossen. Onderweg heb je kans om vogels, apen en kaaimannen te spotten. De natuur in Peru is ongelooflijk divers: van bergketens en canyons tot jungles, woestijnvlaktes en tropische eilanden. Het uitgestrekte Andesgebergte of de woestijnvlakte van Paracas National Reserve: de bucketlist wordt steeds langer.

Naast de schitterende natuur zijn er tal van koloniale, kleurrijke steden te vinden in Peru. Lima is de oudste stad van het land, tevens de hoofdstad. Een drukbezochte en bruisende stad, die door de knalgele koloniale gebouwen en knalrode bloemen in de parken vooral heel gezellig aanvoelt. Ook Cusco en Arequipa zijn een bezoek waard. De mensen in Peru zijn bijzonder lief en helpen je graag met van alles. Ze maken veel dingen zelf, van vingerpoppetjes tot kleurrijke kleden, waar ze geld mee proberen te verdienen. Zij zijn vaak geïnteresseerd en proberen enthousiast een praatje te maken. Soms met gebarentaal, maar ook dat heeft zijn charme.

De Peruaanse keuken is sterk gevarieerd en heeft zelfs een aantal keer op rij de prijs ‘Beste culinaire bestemming ter wereld’ gewonnen. Proef als je de kans hebt ook Inca specialiteiten, zoals – schrik niet – gegrilde cavia. Of een lama steak. Eet smakelijk!

Samen met je Travel Manager en Riksja puzzel je je Peru-reis in elkaar met bouwstenen: korte Peru- én Bolivia-reizen van 3 tot 6 dagen die je combineert zoals je wilt. Wij zorgen ervoor dat je de highlights net even anders beleeft; zo draai je in de Colca Canyon mee met een boerengezin en slaap je op het Titicacameer, weg van de massa. We kiezen voor kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land en regelen vervoer en excursies alvast voor je. Neem contact op met je Travel Manager voor een offerte.