Bijzondere ontmoetingen met Riksja

Ga zwemmen met zeekoeien in Florida, kom dicht bij de wilde dieren tijdens een bushwalk in Tanzania of bezoek de townships in Zuid-Afrika … Ontmoeten, ontdekken en beleven! Face2Face Travel heeft een intensieve samenwerking met de reisorganisator Riksja reizen die deze bijzondere ontmoetingen mogelijk maakt.

We vinden het belangrijk dat je een land echt leert kennen tijdens je reis. Ten slotte kom je er meestal maar één keer. We doen dat onder andere door te overnachten in kleinschalige accommodaties die echt passen bij het land waar je op dat moment bent. We stimuleren het contact met de lokale bevolking door bijzondere excursies te organiseren of te kiezen voor een traject met het openbaar vervoer. Onderstaand vind je een greep bijzondere ontmoetingen die je tijdens een Riksja reis kan hebben.

Thuis bij de koppensnellers op Borneo

Diep in de jungle van Borneo ben je te gast bij de oorspronkelijke bewoners. Er komen hier weinig toeristen en je bent dus een welkome gast voor de Iban stam. Met je lokale gids vaar je in een houten boot door de jungle naar het dorp. Neem een duik in de rivier en spot met een beetje geluk een orang oetan.  Bij aankomst bij je longhouse stap je midden in het lokale leven. Je krijgt een glaasje rijstwijn als welkomstdrank terwijl de mannen het vlees bereiden op het vuur. Help gerust een handje mee. Je slaapt op een matje bij een gastgezin in hun huis op palen. Luxe? Zeker niet. Onvergetelijk? Absoluut!

Dus zó leven de Masai

Denk je aan Kenia, dan denk je aan safari. En terecht! Naast de olifanten, leeuwen en andere wilde dieren is het land ook bekend van de Masai krijgers stam. Breng twee nachten door in een speciaal opgezet kampement en je ontdekt alles over hun leven op de savanne. Je bezoekt hun traditionele lemen hutten, maakt samen vuur en leert speerwerpen. Je slaapt in een ruime koepeltent in het eco camp, gerund door de Masai, met uitzicht over de savanne. Dit alles kan ik als jouw Travel Manager van Face2Face Travel regelen!

Indigena indianen in Ecuador

Ontmoet indianen met bolhoeden en kleurrijke poncho’s en neem een kijkje in het leven in de Andes. Evie, een Vlaamse vrijwilliger, runt hier verschillende projecten om de Indigena indianen te ondersteunen. Zij laat je het leven van de Indianen zien; een schooltje, een lemen hut, en het naaiatelier of de computerles. Je slaapt in een gastenverblijf, waarvan de opbrengst gaat naar projecten om het leven in de Andes te verbeteren.

Riksja Travel in samenwerking met Face2Face Travel

Met Riksja Travel bouw je je eigen individuele rondreis op een (of meerdere) van de ruim 40 bestemmingen. Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen wat je wilt doen, maar je knusse slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer zijn al geregeld. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal! Als Travel Manager van Face2Face Travel kan ik een unieke Riksja reis voor je samenstellen, volledig aangepast aan jouw wensen.