Bon bini Curacao!

Curaçao is hét eiland voor wie op zoek is naar hagelwitte stranden, stralende zon en een azuurblauwe zee. Maar Curaçao is meer: het heeft ook historische bouwwerken, prachtige natuur, de typisch Caribische cultuur en exotische gastronomie. Bekijk het rijk cultureel erfgoed, beklim de Christoffelberg en dans tot in de kleine uurtjes de passievolle salsa. Bon bini op Curaçao!

Ligging en klimaat
Curaçao is één van de kleurrijkste en meest diverse eilanden van de Cariben. Het vormt samen met Aruba en Bonaire de zogenaamde ABC-eilanden in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Curaçao is het grootst van de drie eilanden, met een oppervlakte van 444 vierkante kilometer (64 kilometer lang en 16 kilometer breed) en 150.000 inwoners. Op Curaçao is het altijd heerlijk zomerweer. Je kunt er daardoor het hele jaar voor een heerlijke zonvakantie terecht. Er heerst een tropisch klimaat met circa negen zonuren per dag en een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden.

Stranden en zee
Witte zandstranden, tropische baaien en fel turquoise water: de stranden van Curaçao zijn paradijselijk! Het eiland heeft zowel populaire, drukke badplaatsen als intieme, rustige baaitjes. De meeste stranden bevinden zich aan de zuidkust. De zee aan de noordkust is overwegend ruig met steile rotsen. Het aangename zeewater en de passaatwind maken Curaçao ideaal voor alle denkbare watersporten. Daarnaast behoort Curaçao door haar magische onderwaterwereld tot één van de meest populaire hotspots voor duiken en snorkelen.

Natuur
Ook de binnenlandse natuur van Curaçao is het ontdekken waard. Het binnenland kenmerkt zich door metershoge cactussen en dividivi bomen. Grote leguanen en sierlijke Curaçaose hertjes voelen zich hier thuis. In de zee rondom Curaçao zwemmen dolfijnen en zie je tijdens het duiken of snorkelen de mooiste vissen en koralen.

curacao_werelderfgoed_willemstad_in_beeldCultuur
Curaçao is een mengelmoes van nationaliteiten en culturen. De gekleurde pakhuizen aan de Handelskade in Willemstad, de straatnamen en de landhuizen over het gehele eiland herinneren aan Nederland. Duik in de geschiedenis, bekijk historische forten en kom alles te weten over het slavernij verleden.

Willemstad staat met zijn 18e-eeuwse gekleurde pakhuizen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Waar ga ik slapen?
Curaçao heeft een grote verscheidenheid aan accommodaties. Houd je van luxe, rust en ontspanning? Of juist meer van cultuur, bedrijvigheid en kleur? Curaçao biedt uitgestrekte resorts aan zee, waar je alle rust vindt die je maar wilt. Maar ook kleinere authentieke plekken met een ‘mama’ die voor je kookt en een stralend uitzicht op zee. Als Travel Manager van Face2Face Travel weten wij deze plekjes haarfijn te adviseren en reserveren.

Hopi dushi eten!
Je kunt op Curaçao gewoonweg heerlijk eten. Je hebt er veel geweldige restaurants, maar ook het eten langs de weg is veelal zeer goed. De enorme diversiteit in de bevolking is ook terug te vinden in de keuken van Curaçao. De invloed van de Spaanse overheersers, de Venezolaanse en Indonesische contractarbeiders, de Nederlandse kooplieden en de Portugese Joden kom je stuk voor stuk tegen op de Antilliaanse menukaart. De lokale keuken is rijk aan de meest heerlijke stoofschotels.

Festivals & evenementen
Gedurende het hele jaar zijn er bijzondere festivals en evenementen op Curaçao. In het begin van het jaar vindt het traditionele, kleurrijke carnaval plaats. Begin september is het Curaçao North Sea Jazz in Willemstad en in november is de jaarlijkse KLM Marathon. Het is zeker aan te raden om een vakantie naar Curaçao rondom één van deze evenementen te plannen. Op die manier beleef je het eiland zoals ook de lokale bevolking dat doet. Dus graag zeggen wij als Face2Face Travel : Bon bini op Curaçao.