Botswana: avontuurlijke safari bestemming

In het hart van zuidelijk Afrika, ingesloten tussen Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe, ligt Botswana. Een land met een grote verscheidenheid aan wild, afwisselende landschappen, een vriendelijke en vreedzame bevolking en een stabiele democratie. Hier vind je unieke en wildrijke gebieden, die enorm tot de verbeelding spreken. In Botswana is maar liefst 40% van het land gereserveerd voor de in het wild levende dieren! Zonder hekken kan het wild zich vrij door het land bewegen, dit zorgt voor een authentieke safari beleving.

Botswana richt zich op kwalitatief hoog toerisme, echter met een laag volume. Het woord massatoerisme komt niet in het Botswaans woordenboek voor. De nationale parken, zoals Chobe, Savuti en Moremi zijn voor iedereen toegankelijk. Een groot deel van de wildgebieden is echter verdeeld in zogenaamde privé concessies. Zo’n gebied wordt verhuurd aan organisaties die, binnen strikte richtlijnen en voorwaarden, safari-activiteiten mogen uitvoeren. Dit  zorgt ervoor dat er niet te veel toeristen komen en de schade aan de natuur beperkt wordt. Dit garandeert een zeer exclusieve beleving tijdens de safari.

Botswana is een avontuurlijke safari bestemming. Veel locaties zijn alleen bereikbaar per propellervliegtuigje, wat absoluut bijdraagt aan het gevoel ver weg te zijn van de bewoonde wereld. De meeste camps en lodges zijn niet omheind, waardoor het wild zich soms letterlijk voor je deur bevindt. In Botswana maak je niet alleen gamedrives waarbij je in een safarivoertuig op zoek gaat naar wilde dieren. De Chobe rivier nodigt uit tot een boottocht en je ervaart de serene stilte van de Okavango Delta het best vanuit een mokoro waarbij je – zonder hulp en geluid van een motor – met simpelweg een lange stok rustig door de ondiepe, kristalheldere wateren wordt voortgeduwd.

Je kunt Botswana in basis het hele jaar door bezoeken, elk seizoen heeft zijn eigen charme. De seizoenen zijn door de ligging op het zuidelijk halfrond tegenovergesteld aan die van Nederland. Tijdens de Botswaanse winter (circa mei tot en met oktober) regent het praktisch niet. De maanden juli tot en met september gelden als hoogseizoen.

Welk reisseizoen het beste bij jou past, adviseren je Face2Face Travel manager graag aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Dus wil je deze bijzondere bestemming ontdekken neem dan contact met mij op.