Cambodja

Als je op zoek bent naar een verre rondreis vol natuur, cultuur, strand en overheerlijk eten?  Dan past een rondreis Cambodja perfect bij je.  Dit land zit vol met natuurpracht, bezienswaardigheden en je maakt tijdens de reis zeker kennis met het verrukkelijke eten.

Het meest bekende bouwwerk is de Angkor Wat, tempel der tempels. Angkor is een van de oude hoofdsteden van het Khmer-rijk. Het woord Angkor betekent heilige stad en het woord Wat betekent tempel. Deze Heilige Tempel stad is het grootste religieuze monument in de wereld met een oppervlakte van bijna 130 hectare.

De jungle heeft in de loop van de jaren de tempels volledig overgenomen en dat levert prachtige plaatjes op. Mis vooral de zonsondergang niet, ongelooflijk mooi!

Cambodja heeft een enerverende geschiedenis. In Phnom Penh liggen de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis. In het museum en bij de Killing Fields kom je meer te weten over het tragische verleden van Cambodja.

In Phnom Penh is onder andere een Russische markt, het is een bijzonder plek om souvenirs te vinden en de lokale bevolking te leren kennen.

De marktkooplui hebben een grote verscheidenheid aan kraampjes tegen lage lokale prijzen. Heerlijk om over deze markt te slenteren.

De markten zijn vroeg in de ochtend open. Dit is de beste tijden om de markt te bezoeken, gezien de hoge temperaturen midden op de dag.

Het prachtige koninklijke paleis en het nationaal Museum is een bezoek meer dan waard. En wat dacht je ervan om met een tuktuk een bezoek te brengen aan de zoutvelden?

En nu we toch van de gebaande paden gaan, nemen we je graag mee naar Mondulkiri. Deze omgeving is moeilijker te bereiken dus bij veel mensen minder bekend. Wij nemen je maar al te graag mee naar de Phnong minderheid, de beeldschone Bous Ra Watervallen of een koffieplantage. Eindig na een bezoek aan deze omgeving met een ontspannen verblijf aan het strand .

Het leuke van reizen naar Cambodja is dat je via je Travel Manager van Face2Face Travel je eigen reis kunt samenstellen in de vorm van ‘ bouwstenen’. Je beleeft steeds iets bijzonders omdat wij de leukste plekjes kennen.

Ontdek het platteland of “Catch of the day” bij een vissersfamilie waarbij je een nacht in een traditionele paalwoning verblijft. Of draag je steentje bij gedurende een excursie naar een non profit project.  Kortom: wat is er veel te zien en te beleven.

Heb je meer tijd om te reizen? Combineer dit land dan met Thailand, Laos en/of Vietnam.

Met recht kunnen we dit land een delicatesse noemen voor de ware reisliefhebber!