Canada: less is more

Het Oosten van Canada omvat de provincies Ontario en Quebec en het gebied van de grote meren. Ver weg en toch ook weer dichtbij. De vlucht naar Toronto duurt namelijk nog geen 8 uur en wordt vanuit Amsterdam maar ook bijvoorbeeld Brussel rechtstreeks aangevlogen. Dus binnen een dag sta je in een totaal andere wereld!

Grote steden, heel veel meren, fjorden, wijngaarden, nationale parken: alles is er voor vele soorten vakanties.

Je Travel Manager van Face2Face Travel heeft toegang tot het boeken van alle luchtvaartmaatschappijen naar Canada. Want daar begint dit avontuur uiteraard mee!

Eenmaal aangekomen zijn er veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een aantal dagen in de stad Toronto blijven en deze ontdekken per fiets of juist te voet in combinatie met de subway.

Hoe leuk is om samen met een lokale gids een fietstocht te maken langs de belangrijkste highlights van de stad? Of een baseball wedstrijd bijwonen van de Blue Jays?  De dag afsluiten met een diner in het ronddraaiende restaurant op 351 meter hoogte in de CN Tower is een must do in deze Canadese stad.  Voor de waaghalzen onder ons kun je zelfs een zogenaamde ‘edge walk’ doen, vastgebonden aan een touw kun je aan de buitenkant langs de toren wandelen.

En dat is nog maar het begin!  Na het bezoek aan de stad kun je er voor kiezen een camper of een huurauto op te halen. Je kunt met gemak 2 of 3 weken rondrijden in dit prachtige gebied. Steden als Ottawa, Montreal, Kingston en Quebec City wisselen de prachtige ongerepte natuur af. Altijd al walvissen en dolfijnen willen zien? Dat kan! Maar ook de regio van de Thousand Islands ( ja hier komt de naam van de dressing vandaan) is prachtig om naar toe te gaan.

Het Alcoquin Provincial Park is indrukwekkend, zowel in de lente als in het najaar tijdens de Indian Summer met al haar herfstkleuren. Zoeken  naar beren of een moose blijft spannend.  Ook kun je op diverse plekken een kano huren om over de meren te varen, Canadeser kan het niet.

Less is more staat er boven dit artikel, je ziet hoe lastig het is want er is zoveel te doen en te beleven. Graag adviseer ik je zodat je het beste uit je reis kunt halen. Enthousiast geworden? Neem contact op met je Travel Manager van Face2Face Travel en vraag om een mooi voorstel.