Chili: land van contrasten

Chili is een bijzonder land, alleen al qua vorm. Het is smal, langgerekt en ligt aan de westkust van Zuid Amerika. Met een lengte van 4000 kilometer heeft Chili alle vormen van natuurschoon die moeder natuur bedacht heeft: de droge Atacama Woestijn, groene oerbossen, besneeuwde vulkanen, indrukwekkende gletsjers en blauwe meren.

Aan de ene kant heb je er de Grote Oceaan, maar aan de andere kant zijn er het Andesgebergte en Patagonië.

Chili viert komend jaar de 200-jarige onafhankelijkheid. Maar dat is niet alles: de Chileense hoofdstad Santiago wordt steeds hipper, kuststad Valparaíso steeds kleurrijker en dan zijn er natuurlijk ook de beroemde toppen van Torres del Paine (die móeten op je bucketlist!). En laten we niet vergeten: ook Paaseiland met zijn mysterieuze beelden hoort bij Chili.

Door Chili reizen kan het hele jaar, maar het land heeft een bijzonder klimaat. Omdat het zo immens groot is kunnen bepaalde gebieden in het zuiden maar een bepaald gedeelte van het jaar goed bezocht worden. In tegenstelling tot het noorden dat het hele jaar te bezoeken is.  Bedenk wel dat Chili op het zuidelijk halfrond ligt en daardoor zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Nederland.

Door middel van zogenaamde reis bouwstenen kun je je eigen rondreis samenstellen. Reis je liever in een groep? Dat kan ook. Vraag je Travel Manager van Face2Face Travel naar de beste mogelijkheden voor jou.

Veel Chili-reizen starten in de hoofdstad Santiago de Chile, een zeer levendige Latijns-Amerikaanse stad. Wil je liever iets rustiger starten dan kun je ervoor kiezen om door te reizen naar de Maipo Vallei, welke op ongeveer anderhalf uur rijden is van Santiago.

Wist je dat de droogste woestijn ter wereld niet in Afrika ligt maar in het noorden van Chili: de Atacamawoestijn. Je zult niet snel Face2Face komen te staan met wilde dieren want leven is er nagenoeg niet mogelijk. Maar liefst 970 kilometer lang is deze woestijn. Er zijn wel diverse geisers die warm water spuiten. Deze warmwatergeisers liggen op een hoogte van 4000 meter. San Pedro, een klein wit dorp, is het perfecte startpunt voor je trip door deze woestijn. Het landschap is werkelijk verbluffend!

Je kunt verder reizen per vliegtuig. Maar je ontdekt met een huurauto natuurlijk veel meer. De wegen zijn redelijk goed en er is voldoende bewegwijzering.

Zo lang als het land is, zolang zouden we deze tekst kunnen maken. Maar wat is er beter dan zelf te gaan ontdekken? Vraag mij als Travel Manager van Face2Face Travel naar de mogelijkheden.