Citybreak naar kleurrijk Toronto

Toronto, de grootste stad van Canada, wordt ook wel het culturele hart van Canada genoemd. Niet zo verwonderlijk. De multiculturele inwoners, het bruisende nachtleven, de vele interessante musea en de prachtige natuur in de directe nabijheid van Toronto dragen allemaal een steentje bij aan het kleurrijke karakter van de stad. Toronto is een stad die zich prima leent voor een leuke citybreak.

Een ‘must-do’ als je naar Toronto reist, is een bezoek brengen aan de 553 meter hoge zendmast, de CN Tower, die vooral bekend staat om zijn glazen bodem. Op 350 meter hoogte bevindt zich een restaurant en café en heb je vanuit meerdere uitkijkpunten een spectaculair uitzicht over de stad. Als je je echt wilt onderdompelen in de geschiedenis, ga je naar het Royal Ontario Museum. Hier maak je letterlijk een wereldreis, waarbij je veel te weten komt over de geschiedenis, cultuur en wetenschap. Een aanrader wat ons betreft!

Kunst- en natuurliefhebbers komen in Toronto ook niets tekort. Verspreid door de stad hebben kunstenaars hun vele kunstwerken tentoongesteld en even buiten de stad zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te ontspannen in de natuur. Wat te denken van Toronto Islands, waar je veel stranden, een attractiepark en restaurantjes vindt? Aan de ene kant heb je hier een prachtig uitzicht over Lake Ontario en aan de andere kant zie je de indrukwekkende skyline van de stad. Leuk om hier een middagje een ontspannen fietstocht of wandeling te maken langs de diverse toeristische trekpleisters, waaronder The Gibraltar Point Lighthouse, Franklin Children’s Garden en Centreville Amusement Park. Wil je vanuit Toronto meer van Canada zien? Neem dan contact met ons op voor bijvoorbeeld een mooie rondreis.