Combinatie Moskou & St. Petersburg

Als je toch ‘in de buurt bent’ waarom niet beide steden?

Moskou en St. Petersburg bieden je de bekendste culturele rijkdommen van Rusland. Bolsjoj reizen heeft samen met Face2Face Travel een individuele stedenreis samengesteld, waarbij je onder begeleiding van gidsen de meest magnifieke bezienswaardigheden te zien krijgt.

De volgende ingredienten voor deze reis zijn in ieder geval inclusief:

 •  Rechtstreekse vluchten met KLM
 •  Goede middenklasse hotels met ontbijt
 •  Zeer ervaren gidsen ( Engels- of Duitssprekende gids naar keuze)
 •  Alle hoogtepunten van beide steden
 •  Excursies inclusief entreegelden
 •  Dag- of nachttrein

Reis je mee?

Dag 1 Amsterdam-Moskou

Rechtstreeks naar Sheremetyevo, transfer naar het hotel per prive chauffeur.

Dag 2 Moskou

Start met  een stadsrondrit langs de meest bekende bezienswaardigheden, waaronder het KGB-gebouw, het Bolsjoj Theater en de Kremlinmuren. Je bezichtigt de indrukwekkende Verlosserkathedraal. We eindigen bij het Rode Plein.

Via het Historisch Museum en het Monument van de Onbekende Soldaat wandel je naar de ingang van het Kremlin, al eeuwen het symbool van de Russische macht en de zetel van de Russische regering. Samen met de gids ga je per metro terug naar het hotel of je blijft nog even ergens een glaasje Wodka drinken.

Dag 3 Moskou – St. Petersburg

Dag ter vrije besteding. Je kunt op eigen gelegenheid met de metro naar het centrum rijden. Er is voldoende te zien zoals de elegante Tverskaya Ulitsa, een van de belangrijkste straten van Moskou.

Rond 22.00 uur eigen transfer naar het station voor de nachttrein (4-persoons slaapcoupé) naar St. Petersburg. Liever de dagtrein? Dat kan maar dan vervalt dag 6.

Dag 4 St. Petersburg

Vroeg in de ochtend komt de trein aan in St. Petersburg waar onze lokale gids al op het perron staat om je te verwelkomen. Eerst een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden.  Je bezoekt de imposante Petrus en Paulusvesting. Hier liggen de meeste Romanov’s begraven waaronder Peter de Grote. Rond 13.00 uur ben je terug in het hotel. Verdere middag en avond vrije besteding.

Dag 5 St. Petersburg

Bezoek aan het Alexander Nevski-klooster, ook wel ’Lavra’ genoemd uit 1710. Uiteraard gaan we naar ‘s werelds bekendste musea, de Hermitage. Na een uitgebreide rondleiding ben je vrij om zelf door het museum te wandelen. Transfer terug naar het hotel op eigen gelegenheid.

Dag 6 St. Petersburg

Gehele dag ter vrije besteding.  Bezoek de Bloedkerk, het Russisch Museum, het Joesoepovpaleis of de Kunstkamer van Peter de Grote. Bij mooi weer met de boot (tegenover de Hermitage) een bezoek brengen aan de prachtige tuinen van Petrodvorets (Peterhof).

Dag 7 St. Petersburg-Amsterdam

Ochtend ter vrije besteding. Eventueel kun je een optionele excursie maken naar het paleis van tsaar Paul I (bij reservering bij te boeken). Na deze excursie transfer (taxi neem je zelf) naar de luchthaven. Uiteraard kun je deze reis ook verlengen of doorreizen naar Helsinki of Tallinn.

Uniek zijn de volgende punten dus waarom wachten met boeken?

Inbegrepen excursie programma

 • stadsrondrit Moskou en St. Petersburg
 • metro tour Moskou met Rode Plein
 • Christus Verlosserkathedraal
 • Kremlin met 2 kathedralen
 • Petrus en Paulusvesting
 • Alexander Nevski-klooster en Hermitage
 • Paleis Pavlovsk (optioneel)