Corsica: eiland van de schoonheid

De oude Grieken noemden het eiland ‘Korsai’, wat bosrijk betekent. De Fransen en de Corsicanen spreken van ‘Ile de Beaute’ wat eiland van de schoonheid betekent. Ervaar zelf hoe prachtig het eiland van keizer Napoleon is. Van de bijna tropisch blauwe zee tot het groene en bergachtige binnenland.

Rond de Col de Bavella en het Forêt de Bonifatu vind je wandelpaden die tot de mooiste van Europa behoren. Liever naar het strand? Bezoek dan de omgeving van Porto – Vecchio! Hou je van lekker eten? Ook dan zit je goed op Corsica: proef in elk geval de brocciu-kaas, de lokale ricotta.

Mooie stadjes en dorpjes heeft Corsica in overvloed. Ontdek bijvoorbeeld Bonifacio, Calvi, Corte en Pigna.

Wil je op rondreis? De overweldigende natuur van Corsica kent vele gezichten en wordt niet voor niets ‘Frankrijk in het klein genoemd’. Laat je leiden langs rode kliffen van het Scandola reservaat in een bootje of geniet al duikend van de Middellandse Zee. En voor een beetje cultuur zullende menhir-standbeelden van Filitosa je niet teleurstellen. Boek nu jouw vakantie naar Corsica, met z’n tweetjes of met de kinderen.

Voor liefhebbers van bergen heeft dit zonovergoten stukje Frankrijk veel te bieden: een van de mooiste plekjes is de Col de Bavella. De noordwestkust van het eiland is beroemd om de prachtige rode rotsen, die op de Unesco- werelderfgoedlijst staan. Ook het noorden is bijzonder mooi, met de wijngaarden van de Balagne en schilderachtige dorpjes, zoals Pigna, die als balkons uitkijken op zee. In de studentenstad Corte, centraal op het eiland, ervaar je het best dat de Corsicaanse taal en cultuur volop leven!

Er is dus geen woord teveel gezegd over ‘het eiland van de schoonheid’. Corsica is een van de meest complete vakantiebestemmingen ter wereld.

Jouw Travel Manager van Face2Face Travel kan een rondreis op maat voor je samenstellen. Hierbij geef je precies aan waar je wilt verblijven en hoe lang. Luxe of coleur locale, alles kan. Zo kun je zoveel mogelijk zien van Corsica.

En heb je geen zin in rondreizen? Dan kun je prima op één plekje blijven.