Het authentieke Spanje : Costa de Almería

Een vakantie aan de Costa de Almeria is allesbehalve een traditionele ‘ Costa – reis”. In dit gedeelte van Spanje vind je namelijk nog het authentieke Spanje.

De mooie, brede stranden zijn rustig en de pittoreske dorpjes worden gekenmerkt door de maagdelijke witte huisjes. Het gebied is relatief dunbevolkt en dus een ideale bestemming als je de grote drukte wilt vermijden. Daarnaast heeft de Costa Almeria zon, heel veel zon!

Dit gebied is een streek aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almeria in Andalusië.  In deze nieuwsbrief wordt ook aandacht besteed aan Yukon waar je je in een film waant als je daar bent. Dit geldt zeker ook voor deze Costa want in dit gebied zijn vele zogenaamde ‘ spaghetti westerns’ opgenomen vanwege de natuur en het woestijnachtige landschap.

Gelukkig is het niet alleen maar woestijn gebied,  maar zijn er volop mogelijkheden voor een mooie vakantie. De steden Almeria en Granada zijn prachtig om te bezoeken. De Arabische invloeden zijn er volop aanwezig.

Voor de sportief aangelegden onder ons is het een aanrader om naar het natuurpark Cabo de Gata te gaan. Dit park is ontstaan rond de bergketen Sierra del Cabo de Gata en is de grootste vulkaanrots formatie van Spanje en Portugal.

Dit is een heel bijzonder geologisch landschap wat gevormd wordt door scherpe pieken en steile rotsen. Er zijn vele wandelpaden maar ook de fietsliefhebber kan zich hier goed uitleven. Er zijn voldoende grindpaden en geasfalteerde wegen.

Voor de water liefhebber is het bijzonder om in een kajak of een boot de kliffen of de inhammen van een hele andere kant te bekijken. Er worden tours georganiseerd welke ook voor kinderen goed te doen zijn. Liever niet zelf peddelen? Dan is een boottocht een goed alternatief. Of duiken? Je leest het al: genoeg te doen, dus laat mij als Travel Manager een mooie reis voor je samenstellen naar dit prachtige gebied.

Roquetas de Mar is een van de badplaatsen aan deze kust.  Deze plaats straalt een authentieke sfeer uit en alles is nog echt Spaans. Lekker genieten aan de boulevard met een Sangria en lekkere tapas. En voor de shopaholics onder ons: The Gran Plaza Shopping Center is een must.

Dus ontdek deze regio en vraag aan je Travel Manager van Face2Face Travel naar de mogelijkheden.