Cruise Byzantine Empire en Beyond

De eerste aanleghaven van het cruiseschip Minerva is Piraeus, de thuishaven van Athene. Bezoek bijvoorbeeld de Acropolis, dwaal door de wijk Plaka of kijk naar de wisseling van de wacht op het Syntagma Plein. Vanaf Athene kunt u ook een excursie maken naar de overblijfselen van het oude Korinthe, ooit een belangrijke stad uit de oudheid, en verwonder u in het Archeologisch museum over de vele voorwerpen die gevonden zijn.

Reis naar het eiland Skyros, dat ligt voor de oostkust van Griekenland. Voor het meest afgelegen eiland van de Sporaden keten, heeft de locatie geholpen om zijn karakter en gewoonten te behouden.

Door naar Volos, waar de regio Magnesia, bekend om haar schoonheid en mythologie, domineert. In het noordwesten van Thessalië staan de ontzagwekkende kloosters van Meteora, gebouwd op zandstenen rotsen pijlers. Minerva vaart naar Kavala. Gezegend met prachtige stranden, kristalhelder water en een prachtig landschap, gaat deze halte vooraf aan een dag op zee, waarbij de oevers van de Aegean worden ingewisseld voor de Zwarte Zee havens.

Ontdek de rijke erfenis van Nessebur met zijn overvloed aan Byzantijnse kerken bij aankomst in Bulgarije. Sochi, gastheer van de Olympische Winterspelen van 2014, is de volgende te verkennen haven voordat de prachtige kustlijn van Georgië en de veelgeprezen botanische tuinen van Batumi hun aandacht vragen.

In Trabzon, verwonder de pracht van het Sumela klooster, gebouwd op rotsen en bereikbaar via een pad door het bos. Minerva blijft in Turkije en legt aan bij Sinop, waar de 13de-eeuwse moskee en middeleeuwse muur blijven verwonderen. Haar laatste stop is de stad die oost en west met elkaar verbindt: het exotische Istanbul.

Voor de uitgebreide route en  prijzen verwijzen wij u naar onderstaande link:

Dag tot dag programma en prijzen.