Cruise langs de Noorse Fjorden

Een van de beste manieren om de Noorse Fjorden te ontdekken is met een cruiseschip. Vanuit het schip zijn de watervallen, de idyllische dorpjes en de fjorden prachtig te bekijken.

De natuurliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. De fjorden, de gletsjers, de hoge bergen. Alles is genieten in Noorwegen.

Holland America Line biedt cruises aan met vertrek vanaf Amsterdam en Rotterdam. Binnen 48 uur begeeft het schip zich dan tussen de mooiste fjorden. Andere rederijen vertrekken vanaf Duitsland en Denemarken. Mogelijkheden genoeg.

Wil je echt een bijzondere ervaring ga dan met de Hurtigruten, een unieke cruise met een postboot door de Noorse Fjorden. Deze route begint in Bergen.
De Hurtigruten is een postboot die naast vracht ook passagiers vervoert. Dagelijks doet deze boot een haven aan. Terwijl er wordt gelost en geladen kunnen de passagiers de bestemmingen gaan bezichtigen.

In elk jaargetijde is een cruise met de Hurtigruten een unieke belevenis.
In de winter bijvoorbeeld is de kans heel groot dat je het Noordelicht (de Aurora Borealis) te zien krijgt. Ook zult je in de winter verrast worden door de lokale Kerstmarkten in de vele havens die er worden aangedaan.
In de lente en zomer zijn de fjorden op zijn mooist en in de herfst is het genieten van het kleurenpallet en de aangename frisse lucht.

Wil jij ook per cruiseschip de Noorse Fjorden gaan bezichtigen? Onze ervaren Travel Managers zijn ervaren cruise specialisten en kunnen jou alles vertellen over de mogelijkheden.