Cruise over de langste rivier van Europa

Face2Face Travel biedt in samenwerking met Bolsjoj reizen een unieke riviercruise over de Wolga aan. Deze cruise gaat van St. Petersburg naar Moskou (of andersom) en is met ervaren Nederlandssprekende reisleiding, inclusief alle excursies.

Zodra het ijs op de rivieren is gesmolten en de sneeuw plaats maakt voor lentegroen, steken de rivierschepen van de Moskouse en St. Petersburgse waterstations weer van wal. Riviercruises bieden een fantastische mogelijkheid om het uitgestrekte Rusland te leren kennen. 

Gedurende deze cruise zul je de meest belangrijke cultuurschatten kunnen bewonderen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou en St. Petersburg, zoals Hermitage, Bloedkerk, Kazan kathedraal, het Kremlin en de Moskouse metro zijn in het programma opgenomen. Maar ook die van minder grote plaatsen welke langs een deel van de imposante Wolga-rivier zijn gelegen. Tijdens het varen van plaats naar plaats kun je in alle rust heerlijk genieten van de vaak nog ongerepte natuur, uitgestrekte bossen, vlaktes en landerijen langs de oevers van de diverse rivieren, kanalen en meren.

De totale reisafstand van Moskou naar St. Petersburg bedraagt circa 1780 kilometer. Er worden zes dagen/nachten gevaren, de overige dagen ligt het schip aan de kade in Moskou en St. Petersburg. Indrukwekkend zijn de sluizen met zeer grote hoogteverschillen: totaal 180 meter! De route vanuit Moskou naar St. Petersburg wordt ook wel de Noordelijke route genoemd. 

Via de Moskva-rivier en de Wolga, totale lengte 3530 kilometer, die haar water vanuit het hooggebergte verzamelt en uiteindelijk in de Kaspische Zee uitmondt, varen we de Gouden Ring binnen. Net na de stad Uglitch slaan we bij het stuwmeer van Rybinski af naar de plaats Jaroslavl. Hetzelfde stukje varen we ook weer terug om via het stuwmeer naar Goritsy te komen. Via het Witte Meer en het Wolga-Baltic Kanaal vaart het schip over het Onega-meer, het op een na grootste meer van Europa, naar het eilandje Kizhi. Rivier de Svir verbindt het Onega-meer met het Lagoga-meer. Dit meer is 219 kilometer lang en 83 kilometer breed en daarmee het grootste meer van Europa. We varen stroomafwaarts via de Neva-rivier, die uitmondt in de Finse Golf, naar St. Petersburg.

Je reist met het cruiseschip de MS Knyazhna Anastasia van St. Petersburg naar Moskou of v.v. Dit is een riviercruiseschip dat in Duitsland speciaal voor langere riviercruises werd gebouwd. De MS Knyazhna Anastasia is een comfortabel 3-sterren schip dat in 2017 is gerenoveerd en gemoderniseerd. Het schip behoort tot de vloot van Mosturflot, een van de oudste en bekendste rederijen van Moskou.

Kunnen we binnenkort zeggen: Dobro Pozhalovat’ na bort?