Cyprus: strand of misschien wel sneeuw?

Waar denk je aan bij Cyprus? Het heerlijke klimaat? De mooie stranden en intieme baaien? Er is nog veel meer, lees snel verder.

Cyprus betekent een kennismaking met één van de oudste beschavingen van de wereld, een beschaving die 10.000 jaar geleden is ontstaan.

Tijdens de oudheid was Cyprus (“Kypros” in het Grieks) beroemd om haar koper dat er werd gevonden. En zelfs de oorsprong van de Latijnse naam voor koper, cuprum, houdt misschien verband met dit feit.

Door de geschiedenis heen hebben vele heersers hun oog op het eiland laten vallen vanwege haar strategische positie op het kruispunt van drie continenten. Hierdoor is het vandaag de dag één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit het verleden, een prachtig mozaïek van verschillende beschavingen en tijdperken. Sinds 1974 is Cyprus verdeeld in twee delen: in het zuiden heb je het Grieks-Cypriotische deel en in het noorden het Turks-Cypriotische deel. Het toerisme vanuit Nederland is voornamelijk op het zuiden gericht.

De koningsgraven van Paphos, uitrusten op het strand, het Troodos Gebergte: dat samen met de heerlijke keuken maakt  een bestemming waar je meteen naar toe wilt! Cyprus is in de zomermaanden één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Per jaar schijnt hier maar liefst 340 dagen de zon. En hoe bijzonder is het dan te weten dat er vanaf december tot maart sneeuw kan liggen op de Olympus Berg en dat er dus geskied kan worden? Er zijn langgerekte stranden, kiezelstranden, verborgen baaitjes: voor ieder wat wils. En de dagen aan het strand zijn goed te combineren met culturele uitstapjes. Er is zoveel te zien dat je er zelfs een 8 daagse fly drive zou kunnen boeken en elke dag wat anders beleeft.

Paphos is de meest veelzijdige badplaats in het zuidwesten van Cyprus. Niet voor niets staat deze plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens de Griekse Mythologie werd in deze omgeving de Griekse godin Aphrodite geboren uit het schuim van de zee. Andere badplaatsen zijn bijvoorbeeld Ayia Napa in het zuidoosten, Limassol in het zuiden of Coral Bay ten noorden van Paphos.

Als Travel Manager van Face2Face Travel weten we precies waar dat leuke hotelletje of dat bijzondere appartement te vinden is. Ook verzorgen we graag de autohuur zodat je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Het is wel links rijden, dus even wennen. Met de speciale auothuur vroegboekacties welke er momenteel zijn, heb je een heerlijke reis in het vooruitzicht!