De aantrekkingskracht van New York

New York heeft  op bijna iedereen een enorme aantrekkingskracht. Dat komt omdat de stad iets “unreal’s” over zich heeft. Als u er nog nooit bent geweest kent u het vooral van televisie. Bijvoorbeeld van belangrijke nieuwsberichten of één van de talloze politieseries als CSI New York of series als Gossip Girl en, in vroeger tijden, Sex & The City, Friends en Hill Street Blues.

Amerikaanse series geven een wat overdreven indruk van de werkelijkheid maar toch is de stad voor een deel wel degelijk zoals u hier ziet. New York leeft 24 uur per dag en straalt een enorme energie uit die u meteen in zijn greep neemt. Opvallend is de enorme hoeveelheid gele taxi’s die het straatbeeld overheersen, de neonreclames op Times Square, het geluid van de vele sirenes en vooral heel, heel veel hoge wolkenkrabbers.

New York is natuurlijk ook de stad van The Statue of Liberty. Het is de stad van Central Park, Queens, Harlem , Soho en niet in de laatste plaats van Broadway. Elke zichzelf respecterende musicalproducent wil toch op zijn minst één keer in zijn leven een musicalproductie op Broadway draaiende hebben.
“I wanna be part of it”, zong Frank Sinatra al en dat is waar. New York werkt als een virus. Als u er eenmaal bent geweest en het te pakken hebt, komt u er bijna niet meer van af. Of het nu gaat om die ene beroemde musical, die helicoptervlucht tussen de wolkenkrabbers, die klim naar grote hoogte op Empire State Building, die wandeling door Chinatown of dat indrukwekkende bezoek aan Ground Zero: u raakt in de ban.
New York is enorm groot maar tegelijkertijd kleinschalig en gezellig. In New York loopt u de hele tijd met uw hoofd in de wolken!

Bezienswaardigheden

Bij het landen op één van de luchthavens van New York heeft u de eerste bezienswaardigheid al te pakken : de imponerende skyline van Manhattan met als markant punt de spitse top van Empire State Building. Natuurlijk is er veel meer… …New York heeft bijvoorbeeld talloze musea, waarvan het Musuem of Modern Art één van de beroemdste is. U kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een museum dat er aandacht aan besteedt. Bijzonder zijn ook de vele neon-reclames, vooral op Times Square, in het hart van Manhattan. U kijkt hier uw ogen uit.

Winkelen

newyork_3043888De mogelijkheden om te shoppen zijn talrijk in New York. Voor wie van designer kleding houdt zijn 5th Avenue, Madison Avenue en Park Avenue dé straten. Er zijn grote warenhuizen gevestigd zoals Macy’s, Bloomingdale’s en Bergdorf Goodman. Voor de wat kleinere beurs zijn er goedkope souvenirs te koop in Chinatown of leuke  boetiekjes te vinden in The Village.
In de weekenden, in de zomer, is er een markt op 7th Avenue tussen de 47ste en 57ste straat. Hier staan vele kraampjes die souvenirs verkopen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een 3D t-shirt voor 10 dollar? Voor wie van outlet-shopping houdt is het mogelijk een excursie te maken naar Woodbury Common Outlet. Deze grote mall op zo’n anderhalf uur rijden van New York is de grootste outlet in de wijde omtrek.

Eten en drinken

New York biedt legio mogelijkheden voor de inwendige mens: van fastfood tot een gastronomisch 5-gangendiner. Doordat mensen van vele culturen zich in New York gevestigd hebben is het mogelijk om uit zeer veel verschillende restaurants te kiezen. In de wijken Little Italy en Chinatown zijn Italiaans en Chinees natuurlijk goed vertegenwoordigd. Ook kunt u in New York kiezen voor de Thaise, Indiase, Griekse of Cubaanse keuken.
Wie zoveel mogelijk tijd aan alle bezienswaardigheden wil besteden, kan een snelle hap nuttigen bij Mc Donalds, Burger King, Taco Bell’s of in één van de “Deli’s”, de delicatessenzaken. Een bekende is Katz’s Deli. De zaak bestaat al sinds 1888 en is bekend uit de film “When Harry met Sally”.
Het zal u opvallen dat de New Yorkers graag gezond willen eten. In de Wholesome Markets is onder andere veel vers fruit, verse groente en biologisch voedsel verkrijgbaar, zowel om ter plaatse te nuttigen als om mee te nemen. Voor visliefhebbers zijn de visrestaurants in the South Street Seaport een must.

Ook Face2Face staan met de BIG APPLE? Uw Face2Face reisagent maakt dit samen met Sunair Vakanties extra aantrekkelijk. Bij het boeken van een pakketreis krijgt u gratis toegang tot het Top of the Rock Observation Deck (met uitzicht op het Empire Statebuilding) en een gratis 100% New York stadsgids!