De Azoren: negen kleine werelden

In het midden van de immens blauwe Atlantische creëerde Moeder Natuur een gebied met een ongekende schoonheid dat klaar is om ontdekt te worden: de Azoren.

De negen eilanden van de Azoren vormen een onontdekt paradijs. We geven je hierbij tien redenen om de eilanden te bezoeken, maar er zijn vast nog veel meer te bedenken!

  1. De natuurlijke schoonheid: de eilanden zijn een archipel van vulkanische oorsprong met een subtropisch zeeklimaat met een indrukwekkende naturalistische verscheidenheid. Het water heeft een ongelooflijke schaduw van blauw, groen en zelfs zwart.
  2. Je hebt vast en zeker gehoord van de beroemde warmtebronnen. De meest bekende is het thermale bad van Furnas, waar je in het warme water mag zwemmen.
  3. Routes en wandelingen: deze zijn er in een verrassende natuur zoals op Flores of Terceira. Of wat dacht je van klimmen op de vulkaan op Pico, waarvan de top eeuwig ondergedompeld lijkt te zijn in een nevel. Of ga naar de Faial Caldera waar de hellingen zijn begroeid met enorme varens en uitgestrekte weilanden waar kuddes koeien grazen.
  4. Geisers: in tegenstelling tot de geisers op IJsland zijn de geisers op de Azoren in een tropische omgeving. In Furnas bevinden zich de meest actieve vulkanen. Druk en hitte zijn een uiting van de kracht van de natuur.
  5. Watervallen: er zijn talloze watervallen op de Azoren. De meeste zijn een beetje moeilijk zijn te bereiken en vereisen een behoorlijke wandeling.
  6. Authenticiteit: de eilanden hebben nog geen massatoerisme. Het contact met de natuur en de grenzeloze service geven je een authentieke ervaring.
  7. De Azoren hebben een fantastisch klimaat en een vruchtbare grond, wat betekent dat de eilanden zelfvoorzienend zijn. Er hoeft niet geïmporteerd te worden van het vaste land om te overleven. De producten zijn ongelooflijk lekker en volledig natuurlijk.
  8. Walvissen en dolfijnen: de Azoren-archipel is een van de beste locaties voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Er zijn maar liefst een derde van alle walvisachtigen (walvissen, dolfijnen en bruinvissen) in de wereld. In San Miguel zijn deze dieren goed te spotten vanaf de kust.
  9. Mensen: Gastvrijheid is een Portugees merk en de Azoren zijn daarop geen uitzondering. Iedereen is zeer gastvrij, vriendelijk en bereid om te helpen op elk gewenst moment. Je zult je beter voelen dan thuis!
  10. Waar voor je geld: in vergelijking met andere Europese eilanden zijn de Azoren één van de meest concurrerende bestemmingen.

Volgens ons hebben we je genoeg redenen gegeven om deze negen mooie kleine werelden te gaan ontdekken. Face2Face Travel heeft goede contacten met een lokale agent om je (rond-)reis te verzorgen.