De Azoren

De Azoren zijn unieke eilanden in de Atlantische oceaan. Houdt je niet van massa toerisme dan zijn de Azoren geschikte eilanden om te bezoeken.
Prachtige landschappen, mooie baaien, kleurrijke bloemenvelden, vulkanen en kratermeren. Kortom de natuur is prachtig op deze eilanden.

De beste reistijd om de Azoren te bezoeken is tussen april en oktober. Juni en juli zijn erg geschikte maanden vanwege de vele bloeiende bloemen  De eilanden zijn dan overladen met bloeiende hortensia’s en azalea’s. Een waar feest om te zien.

Het kleurrijke, heuvelachtige São Miguel wordt ook wel ‘het groene eiland’ genoemd. Je vindt er vele geisers, zwavelbronnen en watervallen.
De kratermeren zijn prachtig. Ga er heen op een heldere dag dan komen de kleuren van het meer het mooi uit.

Een absolute aanrader op de Azoren is het spotten van walvissen en dolfijnen. Er leven wel 24 soorten walvissen en dolfijnen in de wateren rondom de Azoren. Er zit veel plankton in de zee en de Azoren hebben een mild klimaat. Dit is een ideaal leefklimaat voor de zeezoogdieren.
De zee kan soms erg wild zijn. Houdt rekening met het plannen van een tocht. Soms kan je niet uit varen vanwege de wilde zee. De tour wordt dan een dag verzet. 

Een van de mooiste steden in de Azoren is Ponta Delgada op het eiland São Miguel. De oude huizen in de hoofdstad Ponta Delgada zijn gebouwd in de historische barok stijl. De huisjes zijn er kleurrijk, de sfeer is er gemoedelijk. Ponta Delgado is een havenstad waar de boten af en aan varen.
In het centrum zul je op veel verschillende plekken street-art tegenkomen.

Één van de belangrijkste attracties op de Azoren zijn  de warmwaterbronnen van Furnas. Er zijn 22 warmwaterbronnen te vinden in dit mooie dorpje. Volgens oude volksverhalen zouden deze bronnen zelfs een geneeskrachtige werking hebben. In ieder geval is het een bijzondere ervaring om te zwemmen in een van de bronnen.