De Baltische staten

De landen aan de Oostkust van de Oostzee worden de Oostzeelanden genoemd en een aantal daarvan zijn de Baltische staten. Het zijn van noord naar zuid en in oplopende grootte Estland, Letland en Litouwen.

In 2004 hebben de drie Baltische landen (het Balticum) zich aangesloten bij de Europese Unie. Hoewel deze drie landen in één adem worden genoemd en aan elkaar grenzen, hebben zij toch ieder hun eigen identiteit behouden. Door hun rijke historie tref je hier ook de sporen van Duitse, Poolse, Russische en Scandinavische invloeden aan, vooral te zien in de architectuur. Eén ding hebben de drie Baltische Landen gemeen: de lokale bevolking is trots op hun onafhankelijkheid.

Er zijn talloze mogelijkheden om deze landen te leren kennen. Je kan een individuele reis boeken naar de hoofdsteden of maak een combinatie van meerdere steden. De infrastructuur en de faciliteiten zoals het openbaar vervoer, de hotels en restaurants zijn goed en de prijs-kwaliteitverhouding in de service-industrie is zeer goed, het prijsniveau van eten en drinken ligt lager dan in de rest van Europa. Een groot deel van de bevolking, zeker in het toerisme en in de winkels, spreekt hun vreemde talen (Duits en Engels) redelijk.

De drie gastvrije hoofdsteden zijn Riga, Vilnius en Tallinn. Ze verschillen onderling in historisch en cultureel opzicht. Vilnius is het cultureel trefpunt tussen Oost en West en biedt veel op het gebied van muziek en folklore. 

Riga heeft schitterende Jugendstil wijken en fijne restaurants en een zeer bruisend nachtleven. Tevens ligt Riga niet ver van Jurmala, de populairste badplaats aan de Baltische zee. In de Sovjettijd was dit een elegant kuuroord. Tallinn heeft een schitterend romantisch oud stadscentrum met sfeervolle pleintjes en hofjes en is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

Er zijn verschillende manieren om deze steden te ontdekken, een fly & drive is daar één van. Vluchten, alle hotels en het dagprogramma zijn al geregeld door je Travel Manager van Face2Face Travel. Onbezorgd 12 of 16 dagen met een huurauto in jouw eigen tempo de Baltische Landen ontdekken. Een ideale manier van reizen.        

                         

Daarnaast kunnen de verschillende steden natuurlijk ook als “city-trip” worden gemaakt en kunnen ze uitstekend worden gecombineerd met elkaar, maar ook met bijvoorbeeld Helsinki, St. Petersburg of Moskou. Als je toch in de buurt bent…..