De designwereld van Andalusië

In Andalusië komen alle clichés van Spanje samen, maar had u ook gedacht dat deze regio over een aantal hotels met top design beschikt? Gedurende 8 dagen bezoekt u de mooiste en belangrijkste steden van de regio en ontdekt u hoe de spanjaarden authentieke en karakteristieke gebouwen hebben omgevormd tot top design hotels.

Tijdens deze unieke rondreis verblijft u uitsluitend in authentieke hotels met een vier of vijf sterren classificatie, onder meer in enkele voormalige paleizen. U overnacht in Jerez de la Frontera, natuurlijk wereldberoemd vanwege de talrijke sherryhuizen die hier te vinden zijn maar evenzeer bekend vanwege de Spaanse rijschool die een bezoek meer dan waard is.

In Sevilla kunt u het nationale Coto de Doñana park bezoeken, dat voormalig eigendom van de hertogen van Medina Sidonia is, dat ligt op korte afstand van Sevilla. Hier leven meer dan 125 verschillende vogelsoorten. Naast het nationale park ligt het bekende bedevaartsdorp El Rocio.

De volgende stop is in Córdoba. In deze stad staat de Mezquita (een grote moskee), die tot één van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa behoort. In de Joodse Wijk staat een indrukwekkende synagoge en u kunt een bezoek brengen aan de Medina Arahara. De architectuur van de stad is overwegend Moors, maar het moderne leven is ook duidelijk terug te vinden. De populaire restaurants serveren voornamelijk heerlijke streekgerechten zoals salmorejo en tapas.

Granada kent iedereen door het wereldberoemde Alhambra. Maar er zijn veel meer interessante bezienswaardigheden zoals de Capilla Real en het Albaicín, de oudste wijk van de stad met smalle straatjes en witte huisjes die herinneren aan de Moorse bevolking die hier eeuwenlang woonde.

Granada staat ook bekend als de stad met de meeste bars per inwoner van heel Spanje. In de gastronomie van Granada komen duidelijk de Arabische invloeden naar voren door het gebruik van kruiden, en de bereidingswijze van vele gerechten. Rust vindt u in de Sierra Nevada, de tuinen van Generalife, of in een Arabisch badhuis.

Voor prijzen en verdere informatie kunt u contact opnemen met een van onze Travel Managers