De Kanaaleilanden – little Britain met Franse invloeden

Op slechts 2 uur vliegen vanaf Nederland en op zo’n 20km vanuit de Franse kust liggen de Kanaaleilanden. Een prachtige archipel bestaande uit de eilanden Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney. Little Britain met onmiskenbaar Franse invloeden. De eilanden lenen zich uitstekend om het actieve met het bourgondische te combineren. 

De eilanden zijn relatief klein en het is erg leuk om te island hoppen. Kies voor dagtochten of blijf gezellig overnachten op de kleinere eilandjes. De warme golfstroom zorgt voor een bijzondere vegetatie. Een leuk detail is dat het verschil tussen eb en vloed groot is. Het eilandje Herm is bijvoorbeeld bij eb ineens twee keer zo groot!

Guernsey, het op één na grootste Kanaaleiland, heeft een grillige kustlijn met aan de westkant brede zandstranden met goede surfmogelijkheden. In het zuidoosten vind je prachtige klifpaden en ongerepte baaien. Het binnenland wordt gekenmerkt door kleine dorpjes, groene valleien en uitgestrekte weilanden, waarop de Guernsey cows grazen. 

Het is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de Little Chapel, de kleinste kapel ter wereld, die is opgebouwd uit schelpen en scherven van Wedgewood porselein.

Op Sark ga je echt terug in de tijd. Na 40 minuten varen vanaf Guernsey kom je aan in de haven. Een tractor met kar – in de volksmond oneerbiedig een toast-rack genaamd – brengt je naar het dorp. De wegen zijn er ongeplaveid en stevige wandelschoenen zijn een must. Er is geen gemotoriseerd verkeer, alleen wat tractoren. Er heerst een serene rust. Wandelaars, fietsers en vogelliefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. ‘La Coupée’ heet de natuurlijke brug tussen Sark en Little Sark en is zeker ook een bezoek waard. Stop voor koffie of thee bij de lokale chocolademakerij, bezoek Sark Henge in het noorden en de oude Zilvermijn op little Sark en geniet van alle prachtige vergezichten!

De Kanaaleilanden zijn de moeite waard! We helpen je graag op weg.