Welke eilanden? de Kanaaleilanden!

Guernsey, Jersey, Herm,Sark en Alderney: dat zijn de vijf bekendste Kanaaleilanden.

In tegenstelling met wat je misschien zou denken behoren de eilanden niet tot het Verenigd Koninkrijk maar zijn net als het eiland Man autonome bezittingen van de Britse Kroon. Ze zijn gelegen in het Kanaal voor de Franse Kust.  Dus een mooie exotische mix van Britse traditie en Franse charme.

De eilanden zijn geschikt om het bourgondische leven te combineren met het actieve leven. Er zijn leuke kleine stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klif paden waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

Vanaf half april 2017 tot en met begin september wordt er op zaterdag rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Guernsey en Jersey gevlogen. Ook is het mogelijk om zelf met eigen auto te gaan in combinatie met een bootovertocht.

Of je nu rust zoekt of liever een pittige wandeling wilt maken: alles kan. En wat dacht je van eilandhoppen? De eilanden zijn goed te combineren.

Ruig Guernsey, piepklein en ongerept Herm en Sark, pittoresk Jersey en het Noordelijk eiland Alderney: stuk voor stuk pareltjes!

De Kanaaleilanden lenen zich goed voor een weekje tussendoor, een mooie rondreis of een gezinsvakantie. Vraag mij als Travel Manager naar de mogelijkheden.