De leukste reisapps

De leukste reisapps vind je hier!

De leukste reisapps verhogen de voor- én napret van je vakantie. Je kunt er vluchten mee zoeken, weten hoe het weer op je vakantiebestemming is, een driedimensionale foto maken, vloeiend Frans mee spreken of die lekkere recepten nog eens nazoeken. Kortom… met apps kun je – bijna – alles. Wij hebben een paar apps op een rijtje gezet die we bijzonder, handig of gewoon leuk vinden.

KLM Converter

Dit omreken wondertje is verzorgd door onze nationale luchtvaartmaatschappij. Rekent razendsnel om van yards naar meter en Fahrenheit naar Celsius. Met name erg handig in bv. een Amerikaanse kledingafdeling. Wat moet je nou die 12 US size broek passen of pas je toch in een maatje 10?

Google Goggles

Gebruik je telefoon als alleswetende camera. Richt hem op een (bekend) kunstwerk en je leert wie de maker is. Richt hem op een onbegrijpelijk bordje en je krijgt een vertaling. Richt hem op een logo en je wordt doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Bij iPhone en iPad is Goggles onderdeel van de Google Search-app.

Sunrise & set

Doodsimpel van opzet, maar onmisbaar voor iedere fotograaf met ambitie. Want: vertelt precies hoe laat de zon opkomt, ondergaat en hoe lang de schemering duurt. Weet zelfs de baan van de zon gedurende de dag, zodat je het ideale tijdstip kunt bepalen om bijv. een gebouw vast te leggen.

World Customs & Cultures

Aanpassen aan lokale gewoonten kan alleen als je er van op de hoogte bent. Daarvoor gebruik je World Customs & Cultures, met uitgebreide cultuurinformatie per land, van begroeting tot wetten. Zo leer je bijv. hoeveel afstand je moet houden, of oogcontact gewenst is en welke aanrakingen taboe zijn.

Meer informatie over de leukste reisapps of heb je aanvullingen, neem contact op met één van onze Travel Managers.