De Oranjeroute – een vorstelijke vakantie

Een vorstelijke vakantie met de Oranjeroute

Sinds de Kroningsdag is de populariteit van ons Koningshuis groter dan ooit. Wil je meer weten over de geschiedenis van ons Nederlandse koningshuis? Of houd je ervan om in oude kastelen en schilderachtige steden de sfeer van de tijd van weleer te beleven? En trek je er graag op uit in de natuur? Dan is de Oranjeroute echt iets voor jou!

Veel plaatsen in Duitsland en Nederland hebben een band met het Huis van Oranje-Nassau. De 2.900 kilometer lange Oranjeroute is een aaneenschakeling van historische hoogtepunten; een majestueuze route langs oude kastelen. De route kan opgedeeld worden in trajecten die met de auto of op de fiets afgelegd kunnen worden. De totale route vindt u hier.

200-Jarig jubileum!

En de komende jaren is het extra aantrekkelijk om de Oranjeroute – deels – te rijden. Van 2013 t/m 2015 wordt in Nederland het 200-jarig jubileum van het Nederlandse koninkrijk gevierd. Ook in de diverse plaatsen die door de Oranjeroute wordt aangedaan vinden er activiteiten plaats naar aanleiding van dit grote herdenkingsfeest.

Treed in de voetsporen van de Oranjes en volg de Oranjeroute langs steden en door regio’s in Duitsland en Nederland. Onze Travel Managers informeren je graag over de mogelijkheden en hebben volop tips om de reis extra glans te geven!