De reuzen van Zwitserland

In de Jungfrau Region in Berner Oberland kijk je je ogen uit. Je wordt hier omringd door de reuzen van Zwitserland met als hoogtepunt de moeder aller bergen: de Jungfraujoch, ook wel het ‘dak van Europa’ genoemd! IJzige lucht stroomt over je gezicht, sneeuw crunches onder je voeten, en het uitzicht is bijna adembenemend: aan de ene kant het uitzicht op het Mittelland tot aan de Vogezen, aan de andere kant de Aletschgletsjer, begrensd door vierduizend meter pieken. Staande op de Jungfraujoch op 3.454 meter boven zeeniveau, voel je het met je eerste stap: dit is een andere wereld.

Alle bezienswaardigheden van Berner Oberland zijn vanuit Interlaken gemakkelijk te bereiken. Als je veel wilt zien en doen tijdens je vakantie, dan kun je een hoop reistijd besparen door Interlaken als verblijfplaats te kiezen, in plaats van een meer afgelegen dorp in de bergen. Je kunt de ski-bus nemen naar skigebieden of boek een excursie naar Isenfluh in Lauterbrunnental, waar het ‘Winter Alpine Adventure’  op het programma staat. Hier kun je sneeuwschoenwandelen, sleeën en kaasfonduen met je voeten in de sneeuw, je gezicht in de zon en het uitzicht op de Jungfraujoch.

Of ga ‘s avonds in Interlaken naar ICE Magic. Hier kun je curling spelen, wat nog helemaal niet meevalt, en in het Swiss Chalet heerlijk dineren. Een aanrader is de Swiss Pass, die voor een vast bedrag onbeperkt reizen mogelijk maakt met trein, bus en boot. Dat is overigens in veel gevallen behalve leuk ook slim, want reizen per trein is heel goed te doen in Zwitserland, het heeft het dichts, beste ontsloten spoorwegennet van de wereld, maar het is wel prijzig.

Geïnspireerd geraakt? Kijk dan ook naar het filmpje wat op ons YouTube kanaal staat of klik op de link in het andere nieuws item in deze nieuwsbrief. Een groep Travel Managers van Face2Face Travel is december jl. geweest en kan je alles over dit gebied vertellen. Zeker weten dat deze bestemming op je bucketlist komt te staan!