De Rockies in Canada

Het westen van Canada is zo’n populaire vakantiebestemming die je beter iets verder van tevoren kunt plannen en boeken. Maar het is hier zo uitgestrekt, dat je je vaak toch alleen op de wereld zult wanen. 

De westelijke provincies Alberta en British Columbia zijn ontzettend imposant. De Rocky Mountains, de vele watervallen, bossen, meren en wild life. Maar onderweg kom je ook mooie, typisch Canadese dorpjes tegen. 

De plaatsen Banff, Jasper en Whistler mogen natuurlijk niet aan je reislijstje ontbreken. De beroemde meren als Lake Louise en Lake Moraine zijn eveneens prachtig, en de rit over een van de meest mooie wegen ter wereld, de Icefield Parkway, zul je zeker nooit meer vergeten. Je zult na elke kilometer willen stoppen om foto’s te maken. 

De meeste reizen zullen starten in Calgary of Vancouver. Vancouver is zeker de must see van deze steden. Huur een fiets en tour een dagje door Stanley park en over Granville Island. Eat local op de Farmers market of neem het mee en eet het gezellig onderweg op een bankje. Bezoek de wijken Gastown en Yaletown of een van de andere leuke wijken. Je kunt vanuit Vancouver eventueel een Alaska cruise aan je rondreis plakken. 

Vancouver Island is een eiland dat net zo groot is als Nederland en België bij elkaar. Trek hier genoeg tijd voor uit. De kleine stad Victoria is super gezellig. Bezoek de gekleurde huisjes van Fisherman’s Wharf of bezoek de botanische tuinen Butchart Gardens. Het natuurlijke strand bij Tofino is onvoorstelbaar mooi en ook Campbell River is erg leuk. Ga zalmvissen of boek een walvissentour. Maar als je geluk hebt kom je tijdens de ferry overtocht al orka’s of walvissen tegen. Per watervliegtuig de omgeving ontdekken is ook een hele speciale ervaring!

Er zijn zoveel mogelijkheden in dit deel van Canada, dat kunnen we niet kort omschrijven. Je Travel Manager helpt je graag met jouw ideale Canadareis.