De Rocky Mountains in de winter

Alhoewel we nog midden in de zomer zitten, dromen wij toch al weg van deze bijzondere winterbestemming. De Rocky Mountains in West Canada bieden een prachtige en unieke ervaring, vooral voor liefhebbers van wintersport en natuurlief.

Je kunt er genieten van skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en nog veel meer. Populaire skigebieden zoals Aspen, Vail, Breckenridge en Banff bieden een scala aan pistes voor skiërs van alle niveaus. Deze gebieden zijn een walhalla voor de wintersportfanaten onder ons. 

De besneeuwde bergen en bevroren meren creëren een adembenemend winterlandschap in de Rocky Mountains. Het uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en de sprankelende ijsformaties is simpelweg betoverend. Hoewel sommige dieren in winterslaap gaan, biedt de winter in de Rocky Mountains nog steeds mogelijkheden om wildlife te spotten. Je kunt elanden, herten, dikhoornschapen en misschien zelfs elanden of wolven tegenkomen terwijl ze zich aanpassen aan de winterse omstandigheden.

Naast wintersport zijn er tal van andere winteractiviteiten om van te genieten in de Rocky Mountains. Maak een romantische tocht met een arrenslee, ga schaatsen op bevroren meren, maak een sneeuwschoenwandeling of ontspan in warmwaterbronnen en geniet van de thermale baden.

Lake Lousie in de winter.
Ontdek je ware wintergevoel terwijl je over het prachtige bevroren water van Lake Louise glijdt, een onvergetelijke ervaring, of het nu je eerste keer is of je duizendste. Omringd door de indrukwekkende Victoria Glacier en de besneeuwde Rocky Mountains is het ijzige podium de perfecte plek om je kunstschaatsvaardigheden uit te testen, of om je innerlijke Wayne Gretzky te laten zien met een potje ijshockey op Canada’s meest schilderachtige open lucht ijsbaan.

Een bezoek aan het Ice Magic Festival maakt een winterbezoek aan Lake Louise echter magisch. Elk jaar weer verzamelen ijskunstenaars van uit de hele wereld zich voor het prachtige Fairmont Chateau Lake Louise om in drie dagen tijd een prachtig stukje ijskunst te creëren. Met blokken ijs, kettingzagen, maar ook precisiegereedschap toveren de kunstenaars de meest onwaarschijnlijke vormen uit bevroren water. De datum voor 2024 van dit prachtige festijn wordt later in de zomer bekendgemaakt.

Een andere aanrader in de winter is om Johnston Canyon te bezoeken. Een van de grootste attracties van Johnston Canyon zijn de bevroren watervallen. In de winter transformeren de watervallen in spectaculaire ijsformaties, met ijspegels en bevroren stromen die een adembenemend zicht bieden. Het is een geweldige gelegenheid om deze natuurlijke wonderen van dichtbij te bewonderen.
Tijdens de winter zijn de wandelpaden in Johnston Canyon bedekt met sneeuw en ijs. Het is belangrijk om geschikte wandelschoenen met goede grip te dragen, zoals wandelschoenen met spikes of sneeuwschoenen, om de gladde oppervlakken veilig te kunnen trotseren. Neem ook wandelstokken mee om je stabiliteit te vergroten. Ga je er wandelen in de winter krijg je een mooie bonus, de serene stilte. Het is een geweldige gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid in alle rust.

De stalen loopbrug bij Johnston.
In de winter biedt de loopbrug bij Johnston Canyon een unieke en betoverende ervaring. Via de brug loop je langs bevroren watervallen en zie je onder de lagen ijs het warme water nog stromen. Ook hier geldt draag goede schoenen met een goede grip want het kan glad zijn op de brug. En vergeet zeker niet je camera mee te nemen. De loopbrug biedt prachtige fotomogelijkheden, vooral in de winter wanneer de kloof bedekt is met sneeuw en de bevroren watervallen, vormt de kloof een spectaculair decor.
Als bonus heb je in de wintermaanden november tot maart de kans om het noorderlicht, ook bekend als aurora borealis, te zien. In deze periode zijn de nachten langer en is de duisternis gunstig. De plaatsen zoals Jasper National Park, Banff National Park, en het Yukon-gebied in Canada staan bekend om hun donkere hemel en goede mogelijkheden om het noorderlicht waar te nemen. Wist je dat er noorderlichtvoorspellingsapps en -websites zijn die je kunt raadplegen om de zonneactiviteit en voorspelde zichtbaarheid van het noorderlicht te controleren. Zo heb je de meeste kans om dit betoverende lichtspektakel waar te nemen.