De wereld aan je voeten in New York!

De wereld aan je voeten in New York!
Bij New York denk je vaak aan zomerse taferelen met lekker picknicken in Central Park, een mooie boottocht naar het Vrijheidsbeeld of flanerend door de straten met een Starbucks beker in de hand.

New York City is het hele jaar door een goed idee, en ook zeker in de winter. Door een wit gesneeuwd New York lopen heeft iets magisch, schaatsen op één van de vele schaatsbanen en opwarmen met een warme chocolademelk.  Heb je al gehoord van The Edge? Op 11 maart 2020 wordt het hoogste buitendek van het westelijk halfrond geopend. Met een glazen vloer, glazen muren en een champagne bar kun je genieten van een 360 graden uitzicht.

Edge doorboort de hemel op een recordhoogte van 325 meter en telt 100 verdiepingen. The Edge is het middelpunt van Hudson Yards, een grote wijk aan de West Side van Manhattan. Ook vind je er het bijzondere bouwwerk The Vessel. Een ander hoogtepunt in The Big Apple is het vernieuwde Observation Deck op de 102e verdieping van het Empire State Building. Het gebouw is oorspronkelijk geopend in 1931 en recent flink verbouwd. Met een glazen lift ga je tot de 86e verdieping om vanaf dat punt nog eens 16 verdiepingen hoger te gaan. Het is een spectaculair panorama! 

Het nieuwe Observatorium wordt gevormd door 24 kristalheldere ramen van tweeënhalve meter hoog. Zelfs met minder goed weer heb je met 360 graden uitzicht de mogelijkheid om New York City en omstreken te bewonderen.

The city that never sleeps! En dat is echt zo, want de stad staat niet stil en verschillende hotspots ondergaan transformaties en uitbreidingen. Onlangs is het TWA-hotel JFK Airport geopend, maar ook de Empire Outlets – St. George, Staten Island is aan te raden. Dat is een enorm outlet winkelcentrum waar je met de gratis Staten Island Ferry naartoe gaat. Onderweg vaar je langs het Vrijheidsbeeld, twee vliegen in één klap! Boek maar alvast een extra koffer mee terug!  Het Belvedere Castle in Central Park is gerenoveerd en weer heropend.

Het volledig vernieuwde MoMa – Midtown, Manhattan, is ook weer open en zeker een bezoekje waard als je van moderne kunst houdt. Ook buiten Manhattan is ongelooflijk veel te beleven en vaak net iets rustiger dan in Midtown Manhattan. Denk ook eens aan accommodatie in Lower Manhattan, de Upper East of West Side, Brooklyn of Queens!

Zo is er nog zoveel te ontdekken. Voor meer informatie over New York City kijk vooral ook even op de site van NYC & Company, het officiële Verkeersbureau van de stad, www.nycgo.com voor tips en leuke activiteiten.

Je Travel Manager van Face2Face Travel stelt graag de perfecte stedentrip voor je samen naar deze geweldige stad. Zowel tickets, hotels, toegangsbewijzen als openbaarvervoerkaarten kunnen we voor je boeken zodat je geheel ont-zorgt op reis kunt gaan. New York, here we come!