Design hotel Anantara Qasr al Sarab in Abu Dhabi

Anantara Qasr al Sarab Desert Resort: een Arabisch sprookje midden in ‘s werelds meest uitgestrekte woestijn.

Het bijzondere Qasr al Sarab Desert Resort by Anantara heeft een waanzinnig mooie ligging op een heuveltop middenin de Liwa woestijn in ‘The Empty Quarter’. Dit is de grootste ononderbroken woestijn ter wereld. Het resort staat op een uitgestrekt terrein, maar voelt alsof het juist beperkt van omvang is. Zoveel persoonlijke aandacht en service, zo ver van de bewoonde wereld verwijderd. Zo onaangetast en puur. Het prachtige complex is gebouwd als een woestijnkasteel en is volledig in Arabische stijl ingericht. De overleveringen uit duizend-en-een-nacht moeten zich hier hebben afgespeeld. Zand, overal waar je kijkt zand. En denk alstublieft niet dat hier om die reden niets te doen is.

Kameel rijden, mountainbiken, 4×4 quad en wandelen. De hoge zandduinen zijn redelijk eenvoudig te beklimmen. Bovenop is een prachtig uitzicht je beloning. Vooral bij zonsondergang zijn de kleurschakeringen in het zand betoverend. Wie na een inspannende dag de vermoeide spieren wil revitaliseren, neemt een duik in het zwembad of brengt een bezoek aan de Anantara Spa. Deze Thais geïnspireerde spa voert een breed programma.

Het resort herbergt meer dan 200 riant bemeten kamers, suites en villa’s. Toch is het absoluut geen massaal complex. Integendeel zelfs. Dat is het effect van het Arabische design met zilveren en bronzen accenten. Via een dubbele houten deur bereik je de riante badkamer met een rond grootformaat ligbad. De Pool Villas bieden de overtreffende trap van luxe en comfort met en een, twee of drie slaapkamers en een eigen zwembad.

Een sprookje dat werkelijkheid wordt?!