Design hotel: Waarom verweg als het dichtbij kan?

Face2Face Travel heeft al geruime tijd goede contacten met deze hotelketen.

Tot nu toe waren het alleen hotels in de Verenigde Staten, maar sinds kort heeft ook Amsterdam een Kimpton hotel: Kimpton de Witt Amsterdam.

Het is het Europees debuut van deze keten. De hotels van Kimpton zijn een individualistisch merk wat betekent dat geen enkel Kimpton hotel hetzelfde is.

De Witt omvat drie originele gebouwen uit de Renaissance. Een van de meest bijzondere suites van het Kimpton de Witt is ‘ The Little House”, het huis waar dichter PC Hooft zijn kindertijd heeft doorgebracht. Het huisje bestaat uit vier verdiepingen en is te huur voor iedereen die op zoek is naar de privacy van een eigen appartement maar ook naar de luxe van een hotel.

Het hotel heeft een warme, huiselijke sfeer met veel natuurlijke elementen.

Vanuit de receptie loop je zo door naar de Living Room waar elke middag van 5 tot 6 uur een Social Hour is als onderdeel van het Kimpton programma. Daarnaast ligt de zogeheten Garden Room: een open tuin waar je in een comfortabele schommelstoel kunt genieten van een goed glas wijn.

Het hotel is in het levendige hart van Amsterdam gelegen, dichtbij het Centraal Station. Een paar stappen de andere kant op en je bent op de Dam. Vanuit daar wandel je zo de trendy ‘ Negen Straatjes’ in. De tram stopt voor de deur.

Amsterdam is een bruisende aanvulling op het hotel of is het juist andersom? Want hoe druk het ook is in de stad, binnen vind je de rust.

Er zijn 274 gastenkamers waaronder 15 karakteristieke kamers en suites, waarvan enkele met een privéterras.

Het natuurthema komt terug in elke kamer: een afbeelding van een dragon fly op de stoelbekleding en deurkloppers in de vorm van kevers. Ook is er gewerkt met een Holland tintje: in de badkamer zijn er blauwe tegeltjes verwijzend naar Delft Blauw.

Gasten kunnen kosteloos een fiets huren en zo is er aan veel details gedacht.

Face2face Travel vindt dit hotel een echte aanrader dus informeer gerust bij je Travel Manager.