Don’t cry for me Argentina!

Argentinië is het grootste Spaanstalige land ter wereld en ook meteen het grootste land in Zuid-Amerika. Het is het land van de gaucho’s, de tango en de pampa’s, en het land van onze Koningin Maxima. 

In deze voorbeeldreis ontdek je in 18 dagen het noorden van Argentinië. Je bezoekt relatief onontdekte plaatsen, maar de reis start in het Parijs van Zuid Amerika, Buenos Aires. Mis hier niet de Plaza de Mayo, met het roze presidentiële paleis Casa Rosada. De Tangowijk San Telmo met zijn oude statige patriciër huizen en het elitaire Recoleta, bekend van de gelijknamige begraafplaats zijn ook must sees. In San Telmo kun je overigens op zondag de antiekmarkt bezoeken. Slenter langs de leuke kraampjes, dans de tango met dansers op straat en geniet van lokaal eten. Of bewonder vanaf een terras in de wijk La Boca de tangodansers!

In het subtropische noorden bezoek je de indrukwekkende watervallen van Iguazu, waar het water zich met veel lawaai naar beneden stort. Voor de mooiste uitzichten ga je naar Braziliaanse zijde met een gids. Aan de Argentijnse kant kun je kiezen om het lagere of hogere devils throat pad te kiezen. 

De koloniale stad Salta ligt in het Andesgebergte. De kabelbaan brengt je naar Cerro de San Bernardo, vanwaar je een grandioos uitzicht hebt. In het MAAM museum leer je over de Inca geschiedenis.

Langs prachtige bergen die steeds kleurrijker worden kom je in Purmamarca, gelegen aan de voet van de beroemde Cerro de los Siete Colore, de zevenkleurige berg. Cachi bereik je via bijvoorbeeld de Tin Tin route, een 12 kilometer kaarsrechte weg met aan beide kanten het Parque Nacional Los Cardones, met cactussen tot wel 5 meter hoog. 

Cafayate is een schilderachtig stadje met vele wijnboerderijen. Vergeet hier niet de weversroute El Colte te nemen, om inzicht te krijgen in de traditionele ambachten.

Ook het prachtige Argentinië bezoeken? Laat het ons weten.