Driestad: Gdańsk, Sopot en Gdynia

Op zoek naar een verrassende bestemming? De Poolse Driestad Gdańsk, Sopot en Gdynia is absoluut aan te raden.

Samen vormen deze steden een bijzondere eenheid. Prachtige stranden en historische monumenten in combinatie met moderne uitgaansgelegenheden. Geschikt voor zowel een korte als een lange stedentrip. Interessant voor jong en oud.

Polen ligt in Midden-Europa en grenst in het noorden aan Rusland en de Oostzee, in het oosten aan Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne, in het zuiden aan Tsjechië en Slowakije en in het westen aan Duitsland. De hoofdstad van Polen is Warschau, wat centraal in Polen ligt. Gdańsk is de hoofdstad van de provincie Pommeren (Pomorskie in het Pools) en bevindt zich in het noorden.

Polen kent een gematigd landklimaat met vrij koele winters en redelijk warme zomers. ‘s Winters ligt de temperatuur overdag tussen -2 en +2 ℃. De zomers zijn aangenaam met gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 22 en 25 ℃.

Vraag advies aan je Travel Manager van Face2face Travel om deze bestemming te bezoeken, het kan in elk jaargetijde.

Gdańsk is de historische trekpleister, Sopot de elegante badplaats en Gdynia de moderne haven. Het zijn drie verschillende maar volkomen samenhangende steden.

Wissel een ontspannende strandwandeling af met een bezoek aan indrukwekkende musea en ga ‘s avonds uit je dak in een van de hippe clubs.

Gdańsk in het centrum van de Driest ( Trojmiasto in het Pools). De binnenstad is klein maar heeft veel historische monumenten. Als bezoeker kan je er alles te weten komen over de beweeglijke geschiedenis. Het is een verzameling van smalle steegjes met veel invloeden uit de late Renaissance.

De nabijgelegen badplaats Sopot is een aangename verrassing voor velen: ook de strandliefhebber kan hier terecht. De badplaats is in de 19e eeuw ontstaan. Een oud chirurg van het leger van Napoleon liet toentertijd thermale baden aanleggen in het gewone vissersdorp. en dat werd snel gevolgd door een thermaal instituut. De jaren daarna werden er een thermaal instituut bebouwd,  grote parken en fraaie villa’s. Nu wordt het ook wel het Ibiza van Polen genoemd.

En dan Gdynia: ontspanning en luxe! Op nationaal niveau heeft deze plaats het grootste aantal dagen zon per jaar.  Eeuwenlang was het een kleine vissersplaats maar het is nu uitgegroeid tot een moderne stad.Het is nu een van de grootste scheepswerven van de wereld. De nabije kustboulevard ( Bulwar Nadmorski) biedt de mogelijkheid tot wandelen, shoppen en lekker eten.

Wacht niet langer en vraag je Travel Manager van Face2Face Travel naar de mogelijkheden!