Dromend in je hangmat…….

In het vorige artikel is geschreven over één van de mooiste stranden van Europa.  Maar wat dacht je van iets verder weg: de Dominicaanse Republiek?

Strandliefhebbers voelen zich meteen aangetrokken tot dit eiland in de Caribische zee. Hoor je het ruisen van de palmbomen al terwijl je dromend in je hangmat heerlijk tot rust komt?

Maar wie dit eiland alleen bezoekt voor de zon en het strand doet zichzelf wel iets tekort. Het land biedt uitgestrekte woestijn gronden, regenwouden, verborgen lagunes, mysterieuze valleien en sprookjesachtige grotten. Er valt zo veel te zien en te beleven. De stranden van Punta Cana behoren tot de mooiste stranden van het eiland. Aan de noordkust is de zee ruiger en daarom schitterend voor kiteboarders en surfers. Bepaalde periodes van het jaar kun je hier ook bultrugwalvissen spotten die naar de noordkust komen om te overwinteren.

Op en onder water zijn er voldoende activiteiten die je kunt doen. Vraag je Travel Manager van Face2Face Travel hier naar maar we zullen alvast een kleine tip van de sluier oplichten. Bij plaatsen als Puerto Plata, Sosua en Cabarete bieden kleurrijke koraalriffen met exotische vissen een prachtig schouwspel. Tijdens het duiken is de kans groot dat je op een scheepswrak stuit: rondom het eiland liggen er meer dan 400, een erfenis uit het koloniale verleden.

Over het verleden gesproken: Ontdekkingsreiziger Columbus zette in 1492 voor het eerst voet aan wal op de Dominicaanse Republiek. Het kreeg de naam Hispaniola, samen met buurland Haïti, en werd de eerste Europese kolonie in de Nieuwe Wereld. Als je vandaag de dag op het eiland rond trekt zie je nog overblijfselen uit dit koloniale tijdperk.  Zou Columbus ook zo relaxed in een hangmat hebben kunnen genieten van al het moois het eiland te bieden heeft?

En dan de 27 watervallen van Damajagua. Onder begeleiding van een gids kun je de watervallen van dichtbij beleven. En al trekkend, klimmend en duikend voor de waterval heen glijden. En voor de echte durfals onder ons: beklim de Pico Duarta: gelegen op 3175 meter hoogte boven zeeniveau.

Dus van hangmat tot waterval: voor iedere reiziger heeft dit eiland wat te bieden. Face2Face Travel heeft goede afspraken met reisorganisaties, lokale agenten en hoteliers om een heerlijke vakantie voor je samen te stellen.

Hasta la vista!