Dushi Curaçao

De winterkou ontvluchten? Of in de zomer naar een tropisch paradijs? Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland. Hier geniet je van mooie witte stranden en een zee in 50 tinten blauw. Maar Curaçao is veel meer dan dat! Tijdens je vakantie op Curaçao wil je óók het eiland en de vrolijke inwoners leren kennen. En om dat te doen is een huurauto onmisbaar.

Met je eigen auto rijd je eenvoudig over het hele eiland. Zie bijvoorbeeld het water met kracht omhoog spuiten als de golven breken op de rotsen bij Shete Boka National Park. Langs de westkust zijn de mooiste stranden en idyllische baaitjes. Je kunt iedere dag een ander strandje uitkiezen. Vaak kun je er goed snorkelen, dus neem zeker je masker en snorkel mee. Sommige plekken zijn ‘beroemd’ en populair, zoals bijvoorbeeld het strand bij Grote Knip. Andere plekken heb je nog nagenoeg voor jezelf. Lekker actief en sportief bezig zijn? Het is mogelijk de hoogste berg van het eiland (Christoffelberg) te beklimmen. Bij helder weer kun je vanaf hier zelfs Bonaire zien liggen.

Een andere ‘must’ tijdens je verblijf is natuurlijk het levendige Willemstad met de pontjesbrug, gekleurde huizen en de prachtige streetart in Otrobanda. In de wijk Pietermaai vind je mooie boutique hotels, maar ook leuke barretjes en restaurantjes. Ook bij ‘Penn Square’ vind je een aantal leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten, zoals bijvoorbeeld bij BKLYN of MosaCaña. Voor een eenvoudige, maar lekkere en betaalbare, lunch ga je naar de oude markt: Plasa Bieu. 

Typisch voor Curaçao zijn ook de vele foodtrucks. Een aantal van de populairste vormen samen Pasawa Box Eatery. Een hippe plek met vrolijk beschilderde zeecontainers, populair bij zowel inwoners als toeristen. Proef zeker ook de ‘Funchi’, een soort dikke frieten van polenta (maismeel). Het klinkt misschien vreemd, maar deze lokale lekkernij is echt heerlijk.

Een keer per jaar wordt de KLM Curaçao Marathon georganiseerd (eerstvolgende: 23&24 november 2024) en het leuke is: iedereen kan daaraan meedoen! Samen met toeristen en lokale inwoners ren of wandel je een route van 5, 10, 21 of de volle 42 kilometer over het eiland terwijl je enthousiast wordt aangemoedigd door het publiek. Vanaf de 10 kilometer loop je daarbij ook over de hoge Julianabrug, wat normaal gesproken streng verboden is. Heel uniek dus. Deze ervaring maakt je vakantie er gelijk een om nooit meer te vergeten!

Wist je trouwens al dat je tegenwoordig ook heel comfortabel in de nieuwe Premium Comfortklasse met KLM naar Curaçao kunt vliegen?