Eiland voor alle seizoenen: Cyprus!

Eiland voor alle seizoenen: Cyprus!

Zoekt u cultuur of liever natuur? Wilt u naar de bergen of de zee? Een paar dagen naar de zon ,maar niet te lang onderweg? En vergeet vooral het culinaire aspect niet, want lekker eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij. Cyprus belooft van dit alles een beetje en is een perfect eiland om zelf te ontdekken!

Op slechts vier uur vliegen van Nederland ligt Cyprus. Een eiland dat ongeveer zo groot is als de provincies Groningen, Drenthe en Friesland samen. Maar dán met minstens 340 zonnige dagen per jaar en de warmste winters van de Middellandse Zee.

De geschiedenis van Cyprus gaat 10.000 jaar terug in de tijd en uit elke periode zijn bijzondere overblijfselen te vinden. Fantastische Byzantijnse kerken en kloosters met kleurrijke fresco’s, tot ondergrondse koningsgraven, Romeinse villa’s met de mooiste vloermozaïeken en Middeleeuwse kastelen.

Steeds meer mensen ontdekken dit unieke eiland als een vakantieland waarbij luxe en comfort hand in hand gaan met cultuur en natuur. Om het hele eiland te ontdekken, in uw eigen tempo, is een Fly & Drive vakantie ideaal. Als Travel manager van Face2Face Travel kan ik u helpen om zelf een mooie route samen te stellen. U kunt stoppen waar en hoelang u wilt. Het links rijden (een erfenis van de Britten), is heel even wennen, maar de bewegwijzering staat ook in het Engels goed aangegeven en de wegen zijn uitstekend. Nog een pluspunt is dat de huurauto’s gemakkelijk te herkennen zijn aan het rode nummerbord (dit wijkt af van de locals). De Cyprioten staan bekend als hartelijke en vriendelijke mensen dus wees niet verbaasd als u tijdens de reis bij iemand thuis wordt uitgenodigd.

De grote trekpleisters van Cyprus zijn het klimaat, de mooie stranden, het heldere blauwe water en de prachtige natuur. Cyprus heeft het beste kwaliteit zwemwater van Europa. Aan de oostkant in de regio Agia Napa / Protaras, de vlakste kant van het eiland, liggen de stranden die behoren tot de mooiste van Cyprus, wit zand en kristalhelder water voeren hier de boventoon.

Het zonovergoten Cyprus is een ideale bestemming om actief te zijn. Met name wandelaars en fietsers worden verwend met mooie paden door geweldige decors als het groene Troodosgebergte, het woeste schiereiland Akamas en het nationaal park van Cape Greco.

schermafbeelding-2016-09-22-om-13-44-30Voor Cyprioten is eten en drinken een belangrijke gebeurtenis waar veel liefde en tijd in wordt gestoken en dat is te proeven. In de Cypriotische keuken ligt de nadruk op verse, lokale ingrediënten. De gastronomie van Cyprus verdient zonder twijfel een plek op de lijst met hoogtepunten van het eiland.

Cyprus kent warme zomers en milde winters en leent zich het hele jaar door voor een vakantie. Het is een veilige en stabiele bestemming in de regio van Zuid-Europa & Midden-Oosten. Kortom dé ideale bestemming voor een heerlijke nazomer. Wordt dit uw volgende vakantiebestemming? Informeer snel naar de mogelijkheden!