Eilandhoppen Naxos-Mykonos

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker dan deze eilanden te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry of per vliegtuig van het ene eiland naar het volgende en genieten van de verborgen pareltjes. Authentieke dorpjes ontdekken en dito tavernes, een heerlijk visje of een traditionele moussaka? Dit is het echte Griekenland gevoel!

Naxos heeft mooie dorpjes en prachtige zandstranden.  De mensen zij er vriendelijk en heel erg gastvrij.

De stad Chora is de belangrijkste stad van Naxos. Een wandeling door de straten van de Oude Markt en de wijk Kastro zijn een aanrader. Het is geweldig om typische charmante witte en blauwe huizen te ontdekken en de prachtig geplaveide straten.
Naxos heeft ook vele kleine strandjes waar je heerlijk kunt genieten van de zon, de zee, het strand en de rust.

Maak een prachtige wandeling naar de Zeusberg. Vanuit Filoti leidt een pad naar de top van de 1000 meter hoge Zeusberg. Dit is het hoogste punt van de Cycladen. De Grieken zeggen dat het de geboorteplaats van Zeus is.
Vanaf de bron van Aria loop je naar de Zeusgrot. Na een uurtje wandelen bereik je de top van de Zeusberg. Vanaf dit punt is het genieten van het prachtige uitzicht over het eiland Naxos.

Vanaf Naxos kan je met de ferry naar het eiland Mykonos varen.

Mykonos wordt ook wel de Parel van de Cycladen genoemd. Griekse gastvrijheid, schilderachtige dorpjes en gouden stranden staan centraal in Mykonos. 

Persoonlijk vinden wij Mykonosstad (ook wel Chora genaamd) één van de mooiste en gezelligste stadjes van de Cycladen. De witte huisjes met blauwe luiken, de smalle straatjes en de vele balkonnetjes vol bloemen die het straatbeeld kleuren. En niet te vergeten de bekende windmolentjes die op een rijtje staan zijn heel herkenbaar en erg mooi om te fotograferen.
De stad is een doolhof van steegjes. Wist jij dat ze dit zo hebben gebouwd om de inwoners vroeger te beschermen tegen de piraten? De piraten raakte de weg kwijt omdat alle steegje op elkaar leken.

De stranden op Mykonos zijn geweldig. Witte zandstranden en helderblauw water. Regelmatig treden er op de stranden bekende dj’s op en zijn er strandfeesten tot in de late uurtjes.

Mykonos is hét jetset eiland van de cycladen. Je vindt er vele bars, cafés en nachtclubs waar regelmatig bekende DJ’s optreden. In de zomermaanden trekt Mykonos dan ook horden toeristen van over de hele wereld aan. De bekendste party stranden van het eiland zijn Paradise Beach en Super Paradise Beach. Je vindt op deze stranden veel luxe strandbedden en hier vinden in de zomer vele feesten plaats.