Eilat bevindt zich helemaal in het zuidelijke puntje van Israël.

Dit zorgt ervoor, dat je genoeg pauzes kunt nemen van de warmte en regelmatig een heerlijke duik kunt nemen in de heerlijke zee. Niet alleen voor verkoeling is deze zee geweldig. Duik ook eens naar de onderwaterwereld. De diverse flora en fauna die zich hier bevinden creëren een kleurrijke onderwaterwereld.

Eilat: Een plek waar het water vol zit met diverse soorten koraal en vele vissoorten en waar het altijd wel zomer lijkt te zijn. Dat is Eilat. Een unieke locatie met ruige natuur, kristalhelder water en droge woestijnen, genoeg te doen dus! Bezoekers aan Eilat genieten vooral van het aangename klimaat, de stranden en de vele watersportmogelijkheden.

Er is een kustlijn van zo’n twaalf kilometer aan zandstranden. In het zuiden bevinden zich afgelegen stranden waar je in alle rust rond de koraalriffen kunt zwemmen. De noordelijke stranden zijn juist levendig, met vele restaurants en winkels. Genoeg afgekoeld en kun je niet genoeg krijgen van de onderwaterwereld? Dan is een bezoek aan de Coral World Underwater Observatory een goede tip. Hier kan je het leven onder water goed observeren, maar liefst tot 6 meter diepte. Dit kan snorkelend of duikend. Er worden ook boottochten aangeboden met een glass bottom boat, zo kun je het weer van een andere kant bekijken.

Het zwemmen met dolfijnen is een andere grote trekpleister in Eilat. Bij de ‘ Dolphin Reef’ kan jij ook genieten van deze unieke ervaring, waar de dolfijnen vrijwillig ervoor kiezen om gezellig met jou mee te zwemmen. Of je ook net zo’n hoge sprong kunt maken als deze dieren? Wie weet! Ook boven water is er voldoende te beleven.

Je kunt bijvoorbeeld door de Negev Woestijn rijden. Ontdek de ruige natuur met een mountainbike, per paard, kameel of met een jeep. Omgeven worden door een uitgestrekte woestijn is een unieke ervaring. De rust, de weidse uitzichten en de verbluffende heldere sterrenhemel zijn ervaringen om nooit te vergeten. Wat dacht je van abseilen bij de steile rotsen en ravijnen. Ook sandboarden is een optie, er ligt per slot van rekening genoeg…

Een halfuurtje ten noorden van EIlat bevindt zich het Timna Park, een vallei met indrukwekkende, veelal rood gekleurde rotsformaties. De bekendste rotsen zijn de Solomon-pilaren, gevormd door de  jarenlange erosie,en de Mushroom, een grote paddestoelvormige rots. Hoewel het zuidelijke deel van Israël dunbevolkt is, is de lokale gemeenschap de moeite waard om kennis mee te maken. De Negev wordt voornamelijk bewoond door solitaire boeren en de bedoeïenen. Ook hier vind je vele kibboetsen, collectieve leefgemeenschappen waar meerdere gezinnen samenwonen en leven. Breng de nacht door in een bedoeïenentent, boerderij of kibboets en ervaar de gastvrijheid.

Maar dat is nog niet alles. Eilat heeft naast de prachtige natuur een zeer bruisend nachtleven. Heerlijke restaurants en vele winkels. Je kunt dag en nacht doorgaan met het verkennen van deze stad.

Neem contact op met je Travel Manager en laat je nog enthousiaster maken over deze heerlijke zonnige, uitdagende  en sportieve bestemming!