Ervaar het echte Sicilië

Sicilië ligt in het uiterste zuiden van Italië bij het puntje van de laars. Strand, cultuur en natuur zijn volop aanwezig op deze populaire bestemming in Italië. Je kunt er heerlijk genieten van een zon-, zee- en strandvakantie, maar je kunt er ook tijdens een rondreis op ontdekking gaan naar de verschillende beschavingen die er hebben geleefd. 

Een aantal collega’s van Face2Face Travel is eind juli vertrokken naar Sicilië om zelf te ervaren hoe het nieuwe reizen gaat. Hoe gaat het nu op Schiphol, aan boord en ter plaatse? We zijn ons er allemaal van bewust dat het reizen anders is dan voorheen. Daarbij komt dat de regels met betrekking tot Covid-19 regelmatig veranderen. Dit alles houdt ons niet tegen om te reizen. Met het inachtnemen van de geldende regels en maatregelen is er nog steeds veel mogelijk.

Onze collega’s zijn gevlogen vanaf Amsterdam naar Catania. Er kan ook vanaf Rotterdam naar Palermo gevlogen worden. Van tevoren online inchecken wordt geadviseerd en het is verplicht om de app van SiciliaSiCura te installeren. Tijdens het vliegen is het verplicht om een mondkapje op te hebben. Er worden wel snacks en drankjes aangeboden, geen complete maaltijden.

Het eiland leent zich goed voor het rondreizen per huurauto. Het ophalen van de huurauto is goed geregeld, 1,5 meter afstand en ook de medewerkers dragen mondkapjes. De auto’s worden extra goed schoongemaakt. Het rijden op zich is wel een dingetje, het verkeer is erg chaotisch en schiet van links naar rechts. Mocht je niet uit één huishouden komen, dan moet de bijrijder een mondkapje dragen.

Breng een bezoek aan het middeleeuwse stadje Siracusa. Reserveer fietsen om in de omgeving een mooie tocht te maken. Zo ontdek je verborgen, kleine strandjes en heerlijke terrasen met prachtig uitzicht over de kobaltblauwe zee. Fiets een deel langs het oude spoorwegtraject langs de kust en geniet van het uitzicht. 

De oost- en de zuidkust zijn een aaneenschakeling van prachtige plaatsen zoals de barokstadjes Noto en Ragusa en stranden zoals Spiaggia Gallina. Net buiten Agrigento ligt de Tempelvallei, ook één van de trekpleisters van Sicilië. Zo ook de prachtige Ettorre e Infersa zoutmijnen. Richting het noordwesten zijn mooie stranden, bijvoorbeeld bij het plaatsje Marsala. Probeer zeker de bekende Marsala wijn! Vervolg de weg langs de noordkust. Mocht je de hoofdstad Palermo willen bezoeken, doe dat dan zeker niet met eigen vervoer. Dat is op z’n zachtst gezegd een behoorlijke uitdaging!

Om het rondje Sicilië compleet te maken zijn onze collega Travel Managers van Face2Face Travel via het van oudsher vissersplaatsje Cefalú gereden naar Taormina. Dit laatst genoemde plaatsje is misschien wel het leukste en drukste plaatsje op het eiland. Goede sfeer, smalle straatjes, veel barretjes en moderne winkels. Vanuit hier kun je ook de Etna vulkaan bezoeken.

Kortom: je kunt prima in deze tijd reizen. Er wordt overal rekening gehouden met de Corona regels. Juist nu is het er nog heerlijk rustig en kun je volop genieten van deze prachtige bestemming. Face2Face Travel heeft goede contacten ter plaatse met een lokale agent. Hierdoor wordt jouw reis tot in de puntjes verzorgd met goede up to date informatie. Wel zo prettig idee!